Slutt å dele bilder av gummi-babyer, folkens

Tolv uker gamle fostre ser ut som små romvesener laget av en blanding av gelé og cottage cheese, og de er ikke særlig søte.

GUMMI-BABY : Varaordfører Jørgen H. Kristiansen viser en fosterdokke, i et bilde lagt ut på hans Facebook-profil. 
Foto: Skjermdump
GUMMI-BABY : Varaordfører Jørgen H. Kristiansen viser en fosterdokke, i et bilde lagt ut på hans Facebook-profil. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Debatten om reservasjonsrett får de ordentlige abortmotstanderne til å våge seg ut i offentligheten igjen. Og når KrF-politiker Jørgen Kristiansen deler bilder av mikroskopiske dukkefostere fra gærning-høyre i USA, er vi tilbake til min oppveksts abortdebatt: Da Ludvig Nessa fremdeles fikk være prest i Den norske kirke, faktisk i kirken der jeg vokste opp. Presten som ikke kunne gjennomføre en skolegudstjeneste uten å snakke om døde babyer mente at abort var babydrap, og han bekjempet babydrapene med gummi-dukker og litervis med ketchup. Men han var ærlig: Han sa brukte dukkene som argument mot abort, ikke for en ullen reservasjonsrett for fastleger.

Da jeg var en kristen tenåringsjente var jeg også mot abort. Alle de kristne venninnene mine var det. Vi var det helt til hun vi gikk i klasse med ble på tjukka med en fyr som var ti år eldre og het noe à la Jørgen-Melvin. Måten hun håndterte det på fikk oss til å forstå at jenter som ikke var ferdig med ungdomsskolen var ikke bare «uskikket til å være foreldre». De var ute av stand å gjennomføre et svangerskap uten å gå seriøst berserk. Etter det ble abortmotstanden vår teoretisk og privat, vi fortalte folk at «jeg ville aldri tatt abort om det skjedde med meg, altså». Men vi var hyklerske. Når noen bommet på p-pillebrettet gikk de pliktskyldig til legen. Fordi det var bedre å være babymorder enn «Teen Mom, The Rolvsøy Edition». Vi var uærlige abortmotstandere helt til vi krøp, vel, bort fra korset, og ble abortlovens venner i stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer