«X-Factor»

Slutt etter 17 år

Etter 17 år og 445 episoder bekrefter produksjonsselskapet ITV at de ikke har planer om flere sesonger av «X-Factor» i Storbritannia.

SLUTT: Etter 17 år er det foreløpig satt en slutt for «X-Factor» i Storbritannia. Foto NTB
SLUTT: Etter 17 år er det foreløpig satt en slutt for «X-Factor» i Storbritannia. Foto NTB Vis mer
Publisert

Det melder BBC.

Den siste sesongen av programmet ble sendt i 2018. Tidligere har «X-Factor» vært et av de største programmene i Storbritannia. De siste åra har seertallene sunket, og nå bekrefter tv-kanalen ITV at de ikke har planer om flere sesonger.

I en uttalelse sier kanalen:

- Det er ingen foreløpige planer for neste sesong av «X-Factor» på dette tidspunktet.

- Simon bestemmer

I februar 2020 ble «X-Factor» satt på pause. Den gang var planen at programmet skulle returnere i 2021. Bare noen få måneder seinere uttalte direktøren for ITV at det likevel ikke var sikkert. Simon Cowell skulle ta avgjørelsen.

- Simon bestemmer mer enn oss. Hvis han vil ha det kommer det tilbake. Vi håper å kunne være en del av det, sa direktøren Kevin Lygo, ifølge BT.

Cowells produksjonsselskap Syco Entertainment er medprodusent i programmet. Det er foreløpig ikke kjent om Cowell sto bak beslutningen om å droppe programmet.

Showet har gjennom flere år oppfostret flere kjente artister, deriblant One Direction, Leona Lewis og Little Mix.

I SINNE: Tidligere Spice Girls-stjerne Mel B. har vært dommer på TV-showet «America's got talent» i fem sesonger. Da meddommer Simon Cowell sa en vits på hennes bekostning, så hun rødt. Video: NBC/Fremantle Media via CNN Vis mer

Bytte

Simon Cowell er ikke ferdig med TV, selv om «X-Factor» ikke skal fortsette. Han skal fortsette med «America´s Got Talent» og «Britain's Got Talent». Cowell skal også være med i dommerpanelet i det nye gameshowet «Walk The Line», skriver Forbes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer