SVIKTENDE SEERTALL:«Glamour»-gjengen, her på Emmy-utdelingen i 2009, opplever sviktende seertall i Norge, og tas nå av TV-skjermer etter 18 år. Foto: Scanpix
SVIKTENDE SEERTALL:«Glamour»-gjengen, her på Emmy-utdelingen i 2009, opplever sviktende seertall i Norge, og tas nå av TV-skjermer etter 18 år. Foto: ScanpixVis mer

Slutt etter 18 år på norske TV-skjermer

Men alt håp er ikke ute for «Glamour»-fansen.

(Dagbladet): 23. mars 1987 gikk den aller første episoden av «Glamour», på lufta i USA. Seks år senere fikk også norske TV-seere ta del i livet til familien Forrester og deres moteimperium.

Nå er det 18 år lange TV-eventyret over på grunn av sviktende seertall. Og fansen raser.

Seerstorm - Vi hadde forventet seerstorm, og det ble det. Folk har grått og skreket i røret, opprettet Facebook-grupper og sendt rasende e-poster, og det ble tydelig at dette var enda viktigere for noen av seerne enn det vi hadde forutsett, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, i en pressemelding.

Men at serien nå tas av skjermen, betyr imidlertid ikke slutten for «Glamour»-fansen. Såpedramaet går nemlig over til nett-TV, riktig nok for 79 kroner i måneden.

- Glamour har ikke lenger livets rett på TVNorge. At såpeserienes popularitet daler, er i tråd med både norske og internasjonale trender. Når vi nå velger å videreføre programmet på nett, er det utelukkende for å blidgjøre trofaste fans, sier McBride.

Nett-TV-løsningen er i første omgang en prøveperiode på tre måneder. Er interessen fortsatt laber, er det over og ut for Ridge, Stephanie og Sally Spectra.

- Det er viktig å understreke at det nå er opp til seerne om vi kan fortsette å vise Glamour på nettet. Kall det gjerne en test på om fansen er så hardbarka som de gir uttrykk for, sier Hanne McBride.

Serieveteran Siden starten i 1987 har «Glamour» vært verdens største såpeserie, fulgt av i overkant av 26 millioner. Serien har også hanket inn hele 31 Daytime Emmy-priser.

Den siste fikk de under årets Daytime Emmy-utdeling i juni.

Den siste TV-episoden sendes 30. november.

SÅPEPAR: Macy og Thorne Forrester har hatt et trøblete forhold opp igjennom årene i såpeserien «Glamour». Foto: Scanpix
SÅPEPAR: Macy og Thorne Forrester har hatt et trøblete forhold opp igjennom årene i såpeserien «Glamour». Foto: Scanpix Vis mer