OVER OG UT: Den kommende fjerdesesongen blir sistereis for politietterforsker Saga Norén (Sofia Helin, bildet) og hennes svenske og danske kolleger. De nye episodene er ventet i 2018. Foto:  Carolina Romare / Filmlance International / Nimbus Films 2015  
OVER OG UT: Den kommende fjerdesesongen blir sistereis for politietterforsker Saga Norén (Sofia Helin, bildet) og hennes svenske og danske kolleger. De nye episodene er ventet i 2018. Foto:  Carolina Romare / Filmlance International / Nimbus Films 2015   Vis mer

«Broen» sesong 4

Slutt etter neste sesong

«Broen»-produsent setter kroken på døra for den skandinaviske suksesserien. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi har hatt veldig åpne slutter på de andre sesongene, men i sesong fire runder vi av, sier «Broen»-produsent Bo Erhardt til NRK.

- Slutt på «Broen»? Hvorfor? spør NRKs journalist.

- Fordi Sagas reise er slutt, svarer Erhardt kryptisk.

Manusforfatter Hans Rosenfeldt antydet tidligere i høst det samme - selv om han ikke utelukket en fortsettelse.

Bodnia tilbake?

De kommende episodene, som er ventet i 2018, vil dermed utgjøre fjerde og siste sesong med politietterforsker Saga Norén (Sofia Helin) og hennes svenske og danske kolleger.

Ifølge NRK startet innspillinga i Malmö i forrige uke.

Les Dagbladets anmeldelse av sesong tre her.

Allerede i vår ble det kjent at en fjerde sesong var på vei, men den gang ble det ikke sagt noe om at det var slutten for den skandinaviske krimsuksessen.

I mai røpet manusforfatter Hans Rosenfeldt at både Saga Norén og hennes danske kollega Henrik (Thure Lindhardt) blir å se i den kommende sesongen.

Hvorvidt Kim Bodnia, som hadde en stor rolle i de to første sesongene, vil dukke opp igjen, gjenstår å se. Rosenfeldt selv har i hvert fall ikke utelukket det.

Før skuespiller Sofia Helin i vår bekreftet at hun var om bord på nok en runde «Broen», spøket det for nye episoder. I 2015 forklarte nemlig hovedrolleinnehaveren at hun følte seg utbrent etter innspillinga av sesong tre.

Vist i 135 land

Nyheten om «Broen»-finalen knuser trolig mangt et fan-hjerte over hele verden.

TV-serien har nemlig slått an både i Skandinavia og utlandet, og har avfødt både en meksikansk-amerikansk og en fransk-britisk nyinnspilling.

I tillegg har hele 157 land kjøpt rettighetene til å vise originalserien, følge en Politiken-artikkel fra 2015.

SE TRAILER: «Broen» sesong 3.Vis mer Vis mer
SATT UT: «Broen»-stjerna Sofia Helin fikk prøve seg som programleder hos Skavlan. Et sex-spørsmål gjorde at programlederen ble litt satt ut og tydelig stressa. Video: NRK / Monkberry Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer