FORRIGE AVSKJED:  A-ha kan igjen være historie, dette er fra den første konserten i Norgesdelen av avskjedsturnèen i august 2010 på Ullevaal stadion i Oslo. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
FORRIGE AVSKJED: A-ha kan igjen være historie, dette er fra den første konserten i Norgesdelen av avskjedsturnèen i august 2010 på Ullevaal stadion i Oslo. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

Slutt for a-ha igjen: - Vi står hverandre ikke nær nok lenger

Morten Harket i sveitsisk intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den norske popgruppa a-ha annonserte et nytt comeback i et stort intervju i Dagbladet Magasinet i fjor. Bandet la deretter ut på sin «Cast In Steel»-turné som startet i Buenos Aires i september i fjor.

Avsluttet kapittel Men nå sier vokalist og frontfigur, Morten Harket, i et intervju med den sveitsiske avisa Blick at a-ha-historien nå snart er over - igjen.

- a-ha er for meg et avsluttet kapittel. Jeg har hatt noen fantastiske år, men etter denne turneen er det antakelig endelig slutt. Vi tre står simpelthen ikke hverandre nær nok lenger til å fortsette å spille inn plater, reise verden rundt og spille konserter, sier Harket i intervjuet.

Vokalisten er intervjuet i forbindelse med selvbiografien «My Take On Me». Denne kommer ut på på tysk før andre språk.

- Arbeidet med a-ha har fylt meg som åndelig menneske. Men det gjør det ikke lenger, sier han til avisa. 

Norges-konserter i mai a-ha-konserten i Oslo Spektrum 30. april ble utsolgt på bare få dager, og det norske bandet lovet raskt ekstrakonsert samme sted, 1. mai. Bandet holder også konserter i Stavanger og Bergen i mai.

Men Morten Harket annonserer nå at han vil slutte etter Bergens-konserten 7.mai, blant annet for å bruke mer tid med sin kone og sin sju år gamle datter.

a-ha er Norges mest suksessfulle popband gjennom tidene med hengivne fans over hele verden, Billboard Hot 100-topp og over 100 millioner solgte singler og album kombinert.

Nylig ble det kjent at regissør Thomas Robsahm skal lage en dokumentar om historien til a-ha.

Både han og a-has manager Harald Wiik bekrefter dokumentarfilmen overfor Dagbladet.

Harald Wiik vil imidlertid ikke kommentere dagens uttalelser fra Morten Harket.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer