Slutt for Barron Blod

Når kretsen rundt Barron Blod gir Bondevik skylden for en drapstrussel, er humor bare lek. Hva er da vitsen for Otto Jespersen?

I dag møter Otto Jespersen politiet for å komme videre i etterforskningen av drapstrusselen mot TV-komikeren. Det er liv tøft nok for noen.

Etterpå kan han følge opp med et møte med seg selv og kretsen av rådgivere bak TV-showet Torsdagsklubben. Der har de foreløpig bare møtt seg selv i døra:

- Vi føler helt klart at drapstrusselen ble utløst av Bondeviks utspill. Otto har hatt monologer i et helt år. Det var dørgende stille helt til lørdag da Bondevik gikk ut. Da begynte stormen, sier Torsdagsklubbens produsent Knut Skodvin.

Egentlig sier han mest om seg selv og virkelighetsforståelsen i den program-redaksjonen som skulle representere det mest tidsriktige og avslørende innen norsk ironi.

Gårsdagens seerrekord forteller at programmet er tidriktig nok, men hittil har Jespersen og hans rådgivere mest avslørt seg selv og oss som pleier å le av Barron Blod, Birger eller Otto i egen person.

En ting er mangel på logikk ved å beskylde den som reagerer på en personlig hets for hetsingens videre konsekvenser. Noe annet er konsekvensen for ironien:

Først logikken:

** Når Jespersen på gøy ber noen skyte statsministeren og Bondevik ikke synes det er like gøy, er det altså Bondeviks feil at et sykt menneske på alvor truer Jespersen.

Denne forklaringen var oppsiktsvekkende bare så lenge TV2-sjef Kåre Valebrokk tilsynelatende mente det samme. Nå har Valebrokk dementert dagens VG-oppslag til Kampanje.no og påstår at han aldri har sagt at drapstruslene er Bondeviks ansvar. Gitt at Valebrokk husker rett fra gårsdagens nachspiel, er dermed skyldfordelingen fra Torsdagsklubben-gjengen i beste fall tåpelig.

Så ironien:

I sine mange gode stunder har Otto Jespersen hatt noe å fortelle om oss og hvordan vi lever våre mer eller mindre skeive liv. Det er da humor møter virkeligheten og blir noe annet enn en kort latter forbeholdt alle andre idioter enn oss selv.

Måten Jespersen har taklet Bondevik-saken på, viser at han ikke står oppreist andre steder enn i sitt eget rampelys.

Det er stusselig for oss som lever greit uten Torsdagsklubben, men som vil savne Baron Blod.

<B>EXIT BARRON BLOD: Nå står ikke Otto Jespersen oppreist andre steder enn i sitt eget rampelys.