Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutt for eksparet Jahn Teigen og Anita Skorgan

Setter punktum etter to år med utsolgte sommershow og 40 millioner innspilte kroner.

(Dagbladet): - Suksessen med showet har vært helt fantastisk. Dette er et av tilfellene der virkeligheten ble større enn drømmen. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle oppleve noe sånt igjen, sier Jahn Teigen til Dagbladet.

Showet «Jahn Teigen fra Tønsberg» med ekskona, Anita Skorgan, har vært en formidabel suksess siden eventyret begynte sommeren 2009. På to år har ikke et sete stått tomt. 40 millioner er spilt inn.

Men 20. juli er sceneekteskapet mellom Teigen og Skorgan slutt.

- Rørende og sterkt Opprinnelig var bare fem forestillinger med låter som «Mil etter mil» og «Adieu» planlagt. Fansen elsket det, billettene ble revet bort. Nå ser Teigen og Skorgan med glede tilbake på deres første felles sceneprosjekt siden 80-tallet.

- Det har vært både rørende og sterkt å oppleve så mye kjærlighet fra publikum, sier Skorgan.

Hun ser bort på Teigen med et stort smil, slik blikkene og latteren deres møtes så mange ganger under intervjuet.

- Og så har det vært så gøy å se deg i aksjon igjen. Den rare, lille kroppen, som fortsatt har full kraft. Det er en fysisk umulighet, men likevel skjer det kveld etter kveld, sier hun, og begge bryter ut i latter.

- Må sette en stopp Likevel er de to enige om å sette punktum.

MYE OMTALT: Artistparet Jahn Teigen og Anita Skorgan sammen med sitt nyfødte barn, Sara Skorgan Teigen, utenfor Ullevål sykehus i Oslo 31. august 1984. Sara var en av 80-tallets mest omtalte barn. Nå gjør hun suksess på egenhånd som fotograf og designer. Foto: Per Løchen / SCANPIX
MYE OMTALT: Artistparet Jahn Teigen og Anita Skorgan sammen med sitt nyfødte barn, Sara Skorgan Teigen, utenfor Ullevål sykehus i Oslo 31. august 1984. Sara var en av 80-tallets mest omtalte barn. Nå gjør hun suksess på egenhånd som fotograf og designer. Foto: Per Løchen / SCANPIX Vis mer

- Jeg er stolt av og glad for det vi har gjort, men vi føler at vi må sette en stopp. Begge har egne prosjekter vi vil holde på med, og det krever fullt fokus, sier Teigen.

Det jobbes med én ekstraforestilling, kanskje to, men så er det endelig slutt.

- Det er nostalgi vi holder på med når vi synger de gamle sangene. Fortida er selvsagt med i alt vi gjør, men det er farlig å bli værende der. Det er en av grunnene til at vi ikke kan gjøre dette resten av livet, det er viktig også å holde på med det som skjer her og nå, sier Skorgan.

- Er som en familie Teigen er blitt kalt Norges første superstjerne, og da han ble kjæreste med Skorgan ble de 80-tallets mest omtalte par. Paret giftet seg i 1984, og ekteskapet varte i fire år.

Men vennskapet har holdt livet ut. De siste to åra har de levd tettere enn på mange, mange år.

- Vi har møttes som to helt nye mennesker, og fått masse tid til bare å prate. Den samtalen vi begynte på da vi møttes i 1979, holder vi på med ennå. Vi er blitt veldig godt kjent gjennom åra, sier Skorgan.

Sammen har de datteren Sara, som studerer kunstfoto i København. For en tid tilbake fikk hun besøk av både mamma og pappa da hun stilte ut bildene sine.

DESIGNDEBUTERTE: Sara Teigen debuterte på Oslo Fashion Week i 2008, som designer av vesker, skjerf, skjortetrykk og smykker. Hun har også illustrert bøker med foreldrene. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
DESIGNDEBUTERTE: Sara Teigen debuterte på Oslo Fashion Week i 2008, som designer av vesker, skjerf, skjortetrykk og smykker. Hun har også illustrert bøker med foreldrene. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Vi er som en egen liten familie. Vi er veldig stolte av at vi aldri startet noen krig, sier Teigen.

- Er bestevenner Han og katten bor fortsatt i Sverige. Men når han og Skorgan har reist rundt i landet med forestillingen, har et hotell i Oslo vært base.

- Du hadde jo planer om å vanne blomster og få litt fred og ro på den gården i Sverige. Men i stedet har du bodd her og løpt rundt som en jojo, ler Skorgan.

- Er dere litt som et ektepar fortsatt?

- Nei, ektepar bor jo sammen. Men vi er bestevenner. Inkludert i den pakka er at vi tør å gi hverandre ekte tilbakemeldinger. Mange sier hurra uansett hva stjerna gjør, men da blir stjerna gal til slutt, sier Skorgan.

- Vi vinner OL-medalje hver kveld når vi opptrer. Veldig mange ryker på å få for mye oppmerksomhet, det er ikke lett å takle for mye suksess. Anita og Sara har vært en viktig balanse for meg, og det samme har Lage Fosheim (manager, journ.anm.) og Dag Erik Pedersen. Jeg har vært heldig som har hatt såpass mange flotte mennesker rundt meg, som tør å si hva de mener. Ellers hadde ting fort kunnet gå rett vest, det er mange fristelser, sier Teigen.

Ikke prøvd igjen - Har dere noen gang holdt på å bli kjærester igjen?

Det blir stille et kort sekund. Teigen slår av en vits, og begge ler.

- Har vi det? sier han så, og ser bort på Skorgan.

- Nei, jeg tror ikke det, sier hun.

- Men jeg har hele tida vært i julemiddager og sånne ting. Vi er jo en familie.

SAMMEN PÅ SCENEN: Ikke et sete har stått tomt i de to åra Jahn  Teigen og Anita Skorgan har underhold for første gang siden 80-tallet. Her fra Topp 20-showet på Rådhusplassen i 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SAMMEN PÅ SCENEN: Ikke et sete har stått tomt i de to åra Jahn Teigen og Anita Skorgan har underhold for første gang siden 80-tallet. Her fra Topp 20-showet på Rådhusplassen i 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer