Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutt for «Fjorden Cowboys»

Dette blir siste sesong.

SERIESKAPER: Hildegunn Wærness skapte tv-suksessen «Fjorden Cowboys», som hadde premiere i 2014. Her sammen med Joar Førde og Leif Einar Lothe. Foto: Ragnhild Sørheim
SERIESKAPER: Hildegunn Wærness skapte tv-suksessen «Fjorden Cowboys», som hadde premiere i 2014. Her sammen med Joar Førde og Leif Einar Lothe. Foto: Ragnhild Sørheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 melder i dag at den kommende sesongen av «Fjorden Cowboys» blir den siste.

- Det har vært veldig kjekt. En har jo fått oppleve mye rart, sier Leif Einar «Lothepus» Lothe til kanalen.

- Det er litt vemodig og trist, men samtidig blir det godt bare å kunne tenke på seg selv og sine igjen, sier Joar «Levemann» Førde, som gleder seg til å ta med familien på ferie.

Sjuende sesong av den populære dokusåpeserien har premiere neste onsdag.

ODDA: Leif Einar «Lothepus» Lothe møter oss hjemme i sitt hus i Odda, der han strikker og forteller om livet. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet har tidligere skrevet om striden rundt rettighetene til «Fjorden Cowboys», der serieskaper Hildegunn Wærness, Joar Førdes kusine, mente at ingen kunne sende programmet uten først å snakke med henne.

Først kom nyheten om at Flimmer film, produksjonsselskapet bak TV-programmet «Fjorden cowboys» har gått konkurs. Deretter ble det reist tvil om TV 2 har rettighetene til å vise den planlagte, kommende sesongen av programmet på TV.

«Fjorden Cowboys» har siden 2014 fulgt de barske arbeidskarene Leif Einar Lothe (49) og Joar Førde (39) gjennom både sprengningsoppdrag og andre, mer utradisjonelle og ikke minst underholdende arbeidsoppgaver.

Forrige uke kunne Dagbladet fortelle at Wærness og TV 2 er kommet til enighet om rettighetene til serien.

Fredag kveld er det duket for fest på Iris Scene i Odda, skriver TV 2.

- Alt av maskiner og kjøretøy som vises på TV kommer til å stå utenfor lokalet med blinkende lys og greier. Det blir storfest. Om det er begynnelsen eller slutten, så tar vi oss et glass her inne i Hardanger, forteller «Lothepus».

PÅ SYKEHUSET: Leif Einar Lothe får besøk av familien og samboer, etter at han var involvert i en arbeidsulykke. Video: TV 2 / Flimmer Film. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!