Slutt for Frasier

Etter 20 år er det over for den lett nevrotiske psykiateren Frasier Crane.

Den amerikanske fjernsynsstasjonen NBC varslet i går at siste episode av fjernsynskomedien der skuespilleren Kelsey Grammer spiller Frasier, vil bli sendt i mai. Frasier debuterte som egen serie i 1993, og opplevde å vinne den prestisjetunge Grammy-prisen som beste komiserie fem år på rad.

Opprinnelig dukket Seattle-psykiateren Frasier Crane opp i suksess-serien Cheers i 1984, og var der en trofast bargjest i ni år før NBC innså at karakteren var såpass populær at han fortjente sin egen serie.

Siden har fjernsynsseere verden over kunnet følge Frasier og hans minst like nevrotiske bror Niles og deres sære nykker og vaner, omgitt av den betydelig mer jordnære faren og hans hund samt den høyst tilstedeværende hushjelpen Daphne.

Serien nådde et høydepunkt da Niles etter år med dårlig skjult forelskelse giftet seg med Daphne høsten 2002, men kritikerne mener samtidig at dette ble begynnelsen på slutten. I USA har Frasier mistet fire millioner seere bare det siste året, men ses fortsatt av 11,1 millioner trofaste tilhengere.

Kelsey Grammer har lenge understreket at hans tid som Frasier går mot slutten, men trenger neppe å bekymre seg for økonomien av den grunn. De siste årene har han fått over 10 millioner kroner i honorar for hver eneste episode, så bankkontoen er neppe tom.

(NTB)

<B>BEGYNNELSEN</B> Slik så han ut da Frasier møtte verden på 80-tallet. Nå er det snart slutt for en av de mest populære seriekarakterene gjennom tidene.