Slutt for So What!

Kristopher Schau og Lise Myhre har tatt sine siste øl på den legendariske rockeklubben So What! i Oslo.

Kommer du til å savne So What?

So What!, som har hatt tilhold i et kjellerlokale i Grensen sentralt i hovedstaden, har sammen med jazzklubben Blå vært regnet som den mest sentrale scenen for undergrunnsmusikk i landet.

Driftsselskapet som står bak klubben oppløses med umiddelbar virkning i dag.

I går kveld fikk singer/songwriterne Damien Jurado og Rosie Thomas æren av å være de siste artistene som sto på So What!-scenen.

Opprørt Schau

Lise Myhre jobbet som bartender på So What! før hun fikk suksess med tegneserien Nemi.

I går kveld var hun både sint og lei seg.

- So What! har vært flinke til å få tak i nye band og artister. Stedet har vært et tilholdssted for kreative folk. Jeg har selv hentet mye inspirasjon her, sier Myhre.

Også en tydelig rørt Kristopher Schau tok farvel med rockeklubben i går. Radiostjernen hevder at han sammen med Gartnerlosjen har stedets publikumsrekord.

- Dette er jævlig! Dette er trist for Oslo... ja, for hele Kultur-Norge, sier Schau.

- Ikke konkurs

- Vi gir oss mens leken er god. Det er ikke snakk om noen konkurs, men vi legger ikke skjul på at det har vært tøft økonomisk, sier So What!s Claes Olsen til Dagbladet.

Olsen og medeierne Rolv M. Mangseth og Tom Kalstad skriver i en pressemelding på rockeklubbens hjemmeside at de i snitt har tapt snitt 50000 kroner i måneden de siste åra, til tross for rekordbesøk i 2003.

- Med sinnssykt høye husleieutgifter på to millioner kroner i året, har det blitt tøffe arbeidsuker. Vi har jobbet ræva av oss i ni år, så det er sterke følelser i sving når vi nå velger å avvikle, sier Claes Olsen til Dagbladet.

Mangel på støtte

Trioen sparker også hardt mot mangelen på offentlige støtteordninger som favoriserer jazzklubber foran rockklubber.

«Vi velger å se på So What! som et kultursted, men vi blir uansett satt på lik linje med en hvilken som helst pub eller diskotek,» heter det i pressemeldingen.

Lise Myhre og Kristopher Schau er også skuffet over at Oslo kommune ikke har gitt klubben økonomisk støtte.

- Det er alltid jazzfolket som på et eller annet mystisk vis får penga. De som er opptatt av musikken som kommer fra hjertet, får aldri støtte, mener Schau. Les de ansattes uformelle takk på Dagbladet.no.<> - Emosjonelt

Claes Olsen:

Kommer du til å savne So What?

SLUTT: Lise Myhre var blant gjestene på sin gamle arbeidsplass.
TRIST: Kristopher Schau var deppa på SoWhat! i går kveld. I dag stenger den populære klubben for alltid.