Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutt for spillkjeden Spider-Man

Nisjebutikkene kjøpt opp av britiske Game.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES BLOGGEN: En siste skål

(Dagbladet.no): De som er over middels interesserte i dataspill har helt sikkert vært innom en Spider-Man-butikk en gang eller hundre.

Siden tidlig 90-tall vokste spillspesialtene til å omfatte ti butikker over hele landet, men fokuset på gode spill forsvant aldri.

Nå er imidlertid en æra over.- Mulig å konkurrere

I går kveld ble salget av Spiderman-kjeden offentliggjort. Det er den britiske spillkjeden Game som overtar butikkene, melder bransjebladet Manual.

- Game var et naturlig valg både fordi de sitter på solid erfaring fra spillbransjen og fordi de vil kunne gjøre det mulig å ekspandere og konkurrere på samme premisser som konkurrentene i fremtiden, sier Bjørn Thomas Høen, eier i Spider-Man, til Manual.

Det er fortsatt usikkert hva oppkjøpet vil ha å si for butikkdriften.

FOR SPILLERE: Spillkjeden Spider-Man har holdt det gående i mange år, inntil nå. Her fra kvelden butikken holdt nattåpent ved lanseringen av «World of Warcraft». Foto: SNORRE BRYNE
FOR SPILLERE: Spillkjeden Spider-Man har holdt det gående i mange år, inntil nå. Her fra kvelden butikken holdt nattåpent ved lanseringen av «World of Warcraft». Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

- Butikkene vil utformes i tråd med Games standard, og siden Spider-Man er et såpass sterkt varemerke vil trolig også navnet beholdes en periode, sier Høen til Manual.

Priskrig

Mye av grunnen til at salget nå skjer, er at Spider-Man har fått kjenne priskrigen fra de store aktørene på kroppen. Dette, kombinert med at forbrukerne i større grad har prioritert pris fremfor ekspertise, gjør at Høen valgte å selge.

Med en stor kjede i ryggen, vil det være lettere for de nye spillbutikkene å henge med i priskrigen. Forhåpentligvis kan noe av det som gjorde Spider-Man til det det var henge igjen i veggene.


LES BLOGGEN:
En siste skål

AV SPILLERE: Betjeningen i Spider-Man-butikkene, her ved Magnus Tellefsen, var selv ivrige spillere. Hvor mange av disse som fortsetter i jobben er fortsatt usikkert.