Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutt for «Store Studio»?

- Programmet er veldig knyttet til Anne Lindmo

|||(Dagbladet.no): I dag ble det klart at Anne Lindmo neste år starter et nytt aktualitetsprogram på NRK2.

Hva som da skjer med «Store Studio» etter at årets høstsesong er ferdig, er foreløpig uklart - men etter det Dagbladet.no erfarer er det fare for at programmet forsvinner fra skjermen.

- Det holder vi på å finne ut av nå. Det er en kjempesjanse for Anne når hun nå beveger seg videre til nyhetsavdelingen, men hva som da skjer med «Store Studio» etter at årets høstsesong er ferdig, er foreløpig uklart, sier kulturredaktør Hege Duckert i NRK til Dagbladet.no.

Knyttet til Lindmo
«Store Studio» har gått på NRK siden 2002, og Anne Lindmo har ledet programmet siden start - kun med et opphold i 2004/2005 da Hans Olav Brenner var programledervikar.

- Det er et program som er veldig knyttet til henne, så vi vurderer om vi skal videreføre det eller lage noe helt annet, sier Duckert til Dagbladet.no.

- Jeg er jo nå ekstremt fokusert på en ny sesong med «Store Studio», det er bare tre dager til premieren. Men jeg gleder meg veldig til å gjøre et byks over brua fra nyttår, det skal ikke bli vanskelig å fyre seg opp rundt det. Fra 2010 skjer det mye i NRK, når man først flytter rundt på brikkene er det mye trøkk, og det er veldig gøy å få være med på det, sier Anne Lindmo til Dagbladet.no.

- Når Jon Gelius slår på tråden og kaller en inn på teppet og har en stor plan, er det ikke vanskelig å se at det er en fin mulighet å hoppe på det.

Blanke ark?
Etter mange år i programlederstolen er det naturligvis knyttet følelser til programmet hun har vært med på å forme.

- Det medfører alltid sterke følelser å avslutte et kapittel og begynne på et nytt. Vi har ført «Store studio» i mange versjoner gjennom tid, og pila peker fortsatt oppover - vi har ikke noe tretthetssynkdrom. Så egentlig kunne jeg kjørt det videre, men så er det jo fristende å utvide reportoaret, jobbe med både nyheter og kultur i en ny setting og i primetime.

- Hva tror du om et fortsatt «Store Studio» etter deg?

- Det er det ikke jeg som vurderer. Det er kanskje en bedre idé å gi en kreativ gjeng helt blanke ark å jobbe med, men det er heldigvis ikke opp til meg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling