«Torp»

Slutt for «Torp»: - Vemodig

I kveld leder Ole Torp siste utgave av NRKs aktualitetsmagasin «Torp».

SISTE UTGAVE: Etter kveldens sending avslutter NRK intervjumagasinet «Torp», melder NRK.Foto: Agnete Brun / Dagbladet
SISTE UTGAVE: Etter kveldens sending avslutter NRK intervjumagasinet «Torp», melder NRK.Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 10 sesonger med aktualitetsprogrammet «Torp», ledet av programleder og kjent NRK-journalist Ole Torp, er det over. Det melder kringkasteren onsdag ettermiddag.

- Vemodig er det, men jeg sitter igjen med en god følelse etter fem år og 250 direkteintervjuer. Det er ikke «Atlantic Crossing»-størrelse på budsjettet til «Torp», så vi er profesjonelt fornøyd med å få til kvalitetsjournalistikk for et voksent publikum, sier Torp til Dagbladet.

NRK-profilen fortsetter som journalist i NRKs Dagsrevyen-redaksjon.

- Jeg skal lage reportasjer, noe jeg gleder meg til. Jeg har fortsatt mange av dem i meg ennå, sier Torp.

I kveld sendes siste utgave av intervjuprogrammet, og i studio får han besøk av en Norges mest kjente politiske fjes, Gro Harlem Brundtland.

- Hva skal du prate med Gro Harlem Brundtland om i kveld?

- Vi snakker om pandemien, nærmere bestemt hennes egne opplevelser og tanker rundt den, politikk og Arbeiderpartiets situasjon, sier Torp.

Nyhetsredaktør i NRK, Knut Magnus Berge, beskriver beslutningen om å avslutte «Torp» som udramatisk.

- Dette er en del av en fortløpende omstilling som skjer i NRK, hvor vi forsøker å nå stadig nye grupper og breiere publikum. Enkelte programkonsept blir lagt ned, andre konsepter blir lansert, sier han til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer