Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: E18

Slutt med narrespillet, bygg E18!

E18-prosjektet vil være for Asker og Bærum det Operatunnelen er for Oslo.

KLAR TALE: E18 skal bygges, fastslår samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Her åpner han den nye sørgående Skjeggestad bru på E18 i Holmestrand i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KLAR TALE: E18 skal bygges, fastslår samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Her åpner han den nye sørgående Skjeggestad bru på E18 i Holmestrand i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E18 skal bygges – fordi det er viktig å styrke kollektivtrafikken, tilrettelegge for syklister, bygge gode lokalsamfunn med mindre støy og luftforurensing og redusere køene på dagens motorvei.

Jeg er veldig fornøyd med at vi skal gjennomføre prosjektet. Jeg er også fornøyd med at vi bygger det mer helhetlig, De rødgrønne partiene kritiserer dette, og mener prosjektet skulle vært bygget stykkevis og delt. Det er lite fornuftig – det ville kostet mer penger, det ville tatt lengre tid og det ville skapt mer komplikasjoner i byggeperioden. Men jeg er likevel ikke overrasket over rødgrønn tilnærming. De bygget også prosjekter stykkevis og delt da de satt i regjering. VI har åpenbart ulik filosofi om prosjektgjennomføring.

Derimot blir jeg overrasket over at AP, SV og MDG nå går ut og generelt kritiserer E18-prosjektet i sin helhet. Har de glemt at de har signert på en avtale med Akershus om at hele E18 faktisk skal bygges? Helt fra Lysaker til Drengsrud. Mente MDG ikke alvor da de signerte avtalen, siden de nå gir inntrykk av at det er en katastrofe for miljøet at prosjektet faktisk realiseres?

Hva mener Raymond når han sier at E18-prosjektet er negativt for Oslo? Han har jo signert på at det skal gjennomføres i sin helhet.

Enten driver de rødgrønne partiene en bevisst dobbeltkommunikasjon, for å lure seg unna egne valgløfter om å stoppe E18, noe de ikke klarte, eller så har de rødgrønne partiene drevet et bevisst dobbeltspill hvor de signerte avtalen, men i skjul ville sabotere prosjektet. Det skal de ikke klare. Vi skal bygge landet, med eller uten AP.

Hele Norges coronakart