Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutt på festivaler

Pearl Jam skal slutte å spille på festivaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Hvis Pearl Jam skal spille på en festival igjen, vil det være det være et krav at vi har full kontroll over sikkerheten. Men det vil ikke skje fordi festivalarrangører insisterer på at de skal gjennomføre hele showet, sier Pearl Jams manager i det første intervjuet etter tragedien i Roskilde i sommer.

Pearl Jam har utarbeidet sikkerhetsregler som ikke ble satt i virksomhet på Roskildefestivalen. Men Pearl Jam hadde tillit til at sikkerhetsopplegget i Roskilde var bra nok, og medlemmene i gruppen ble rystet over at dette ikke var tilfelle. De har slitt med at de ikke insisterte på å ha sine vanlige sikkerhetsrutiner i orden før konserten på Roskildefestivalen.

Etter at det har blitt kjent at Roskilde festivalen har blitt advart om dårlig sikkerhet i flere år, og at lokalavisen har avdekket at mange de anser det som normalt at flere blir bevisstløse på de største konsertene med størst press, ber Pearl Jam Roskildesjefen prioritere sikkerheten høyere.

<B>BLIR KRITISERT:</B> Pearl Jam har gått ut og kritisert Festivalleder Leif Skov for sine holdninger og uttalelser om sikkerheten på festivalen.