Slutt på pappaperm for Arve

Nå skal Juritzen starte forlag.

(Dagbladet.no): I dag ble det kjent at Arve Juritzen, som har hatt pappapermisjon de siste to årene, starter forlag.

Gjennom selskapet juritzen forlag, jakter han på skjønnlitterære debutanter.

- Jeg vet at romaner skrevet av debutanter er det vanskeligste å lykkes med. Det passer meg bra. Jeg elsker motbakker og utfordringer, skriver Juritzen i en pressemelding.

- Jeg ønsker å finne nye talenter som vi kan satse langsiktig på. Målet er å legge en plan som strekker seg over flere bøker, ikke bare utgi debutromanen for så å se hva som skjer.

Forlaget ønsker å utgi fem, seks bøker i løpet av høsten.

- Jeg ønsker å skape et forlag som er en liten, hissig mygg i et dovent boklandskap av mette humler.

Forlaget er heleid av Arve Juritzen, og ifølge pressemeldingen har han investert en god slump av pengene han har tjent på tv-jobbene sine.

Juritzen er ikke helt uten erfaring fra bokbransjen. Han har skrevet seks bøker og har tidligere etablert TV Bok Forlaget.

I fjor prøvde han å stoppe Herodes Falsk-boka «De gærne har det ikke godt».

- Falsk beskriver min yrkesutøvelse som journalist sterkt nedsettende, og han påstår at jeg en gang på 80-tallet brøt meg inn på hotellrommet til Jahn Teigen og Anita Skorgan. Jeg kan dokumentere at dette ikke er riktig, sa Juritzen til Dagens Næringsliv.

Gyldendal tok ikke Juritzens innvendinger til etterretning, og trykket nye opplag av Herodes Falsks selvbiografi.

TILBAKE: Arve Juritzen starter forlag. Her fotografert under en pappapermisjonspermisjon på musicalen Evita på Chateau Neuf i februar i fjor.