Slutt

Bente Hafslund (26) sa ja til Kenneth Forsberg (31) i TV3s realityserie «Bill.Mrk. Bryllup». Det tok raskt slutt.

 • Les nettmøtet med Bente

  Det er tydelig at eks-kjærestene er nettopp det når vi møter dem på et hotell i Oslo hvor de har sjekket inn på to separate hotellrom.

  Det er rundt to måneder siden de to giftet seg foran kamera i et romantisk isslott i Kiruna i Sverige og dermed ble Norges første realitypar som giftet seg på TV. Nå sitter i samme sofa med en meter mellom seg.

  Avstand


  I de to månedene som har gått har paret sklidd fra hverandre både geografisk og amorøst.

  - Vi har vært hjemme og jobbet i to måneder nå, alle skal klippe seg før 17. mai. Båten mellom Kristiansand og Gøteborg gikk bare i ukedagene. Det er bedre at vi er venner, sier Bente.

  Begge to forteller at de var skikkelig forelska i starten. Hva var det egentlig som skjedde?

  - Det har vært et utrolig press på oss. Det er vanskelig bare å prate i telefonen. Og jeg forstår svensk bedre enn Kenneth skjønner norsk, det er litt sånn også. Vi bor i to ulike land med to ulike kulturer, forklarer Bente.

  - Det ble sånn av seg selv, vi møttes og følte at vi bare var venner. Hele situasjonen gjør at man ikke kan være kjærester, sier Kenneth, som legger til at de to var enige om det. Han angrer ikke på noe. Og akkurat der er Bente også enig med ham. De to rakk bare å møtes privat i to dager før det ble slutt. Kenneth fikk møte Bentes foreldre, som likte ham kjempegodt. Hun møtte ikke hans.

  Forholdet skulle være hemmelig og med bosted i Kristiansand og Gøteborg ble det for vanskelig.

  Du må vel være litt skuffet? Du ble jo ikke gift?

  - Selvfølgelig. Jeg håpet å finne drømmemannen og gifte meg, det gikk jo ikke helt etter planen, sier Bente.

  - Er man forelska vil man jo leve der. Det er jo en halvpsykotisk tilstand, sier sexolog Kjell Olav Svendsen som sier han så de to var meget forelsket, men at avstand og hemmelighold skapte problemer.

  Iskaldt giftemål


  I går kveld ble den såkalte vielsen vist på TV. Og virkeligheten er altså langt fra så romantisk som på TV, selv om hun hadde på seg sin vakre designbrudekjole, tiara og pels i kjærligehtsseremonien.

  Ingen prest var til stede, og ingen papirer ble underskrevet. Dermed slipper de å søke om skilsmisse nå. Det bekrefter Kenneth at han er glad for i dag.

  - Det var en kjempefin seremoni, det skulle være skandinavisk, sier Bente.

  - Bra bildeforhold, legger Kenneth til.

  - Men iskaldt. Det var bare å løpe foran kamera og gjøre det man skulle, så tilbake under pelsen for å styrtvarme seg, sier Bente.

  - Men de hadde med et ekstra kamera-team denne gangen slik at vi kunne slippe å gjøre ting fire ganger.

  - Jeg hadde på smoking, sier Kenneth, før Bente retter ham, og påpeker at det var dress.

  - Synd


  Sexolog Kjell Olav Svendsen satt i det såkalte ekspertpanelet som tok ut mannfolk til Bente. Han synes det er synd at de to ikke ble et par, for han så at de var forelsket.

  - Jeg tror det kunne ha gått annerledes om dette hadde skjedd i en annen setting. De kunne ha vært sammen fortsatt om dette hadde vært et vanlig kjærlighetsforhold.

  Svendsen mener en rekke uheldige omstendigheter har spilt inn, og at mediafokuset har gjort det vanskelig.

  - Det oppsto et vakuum etterpå. Bente har aldri vært i et slik fokus før. Det ble en megaeksponering på helt personlige ting. Først i ettertid skjønner hun at det er mange som har en mening om henne og hennes mannevalg, alle observerer henne.

  Svendsen vil ikke anbefale folk å finne partneren sin på TV. - Det er nok best under mer private omstendigheter. Det er ikke bare bare, man bør tenke seg om før man stiller på TV, sier sexologen.

  En regissert romanse

  På TV ble paret innfløkt i en heftig romanse. De hadde bare kjent hverandre i to uker da de trakk i bryllupstøyet. Bente sier hun ikke har følt seg presset av TV-kanalen. Kenneth var litt ubekvem i starten:

  - I motsetning til Bente hadde jeg ikke like god tid til å forberede meg mentalt. Det var stress i starten, det er det for alle, sier Kenneth.

  - Jeg følte meg aldri presset til noe som helst. På slutten snakket jeg med produsenten. Hun sa at hun trodde TV-seerne ville bli veldig skuffet om de ikke fikk se meg i brudekjolen, forteller Bente.

  Ekstrem-TV


  Bente vedgår at det er veldig spesielt å delta i en slik serie, og at noen scener i serien var litt ubehagelige. I en episode ble alle guttene Bente hadde avvist invitert hjem til henne på fest som en overraskelse.

  - Det var jo veldig ekstremt gjort da. Jeg fikk veldig dårlig samvittighet, sier hun i dag.

  Både Kenneth og Bente mener personligheten deres har kommet godt fram på TV, men mye av det som skjedde bak kulissene er ikke med.

  - Jeg har jo merker meg at dypere samtaler er kjedelig TV. Reality må bli mer og mer ekstremt for at folk skal gidde å se på det, sier Bente.

  Hvor regissert var det egentlig?

  - Noen ganger måtte vi gjøre ting på nytt igjen, sier Kenneth.

  - Jeg gikk inn på kjøkkenet og ble stående og vente på kamerateamet automatisk, man blir vant til ting, mener Bente.

  Og selv om de var forelsket var det ikke mye kurtisering TV-seerne fikk se. Det første kysset kom ifølge Bente da hun var på besøk hos ham i Gøteborg. Det ble ikke vist.

  Og noe dyneløfteprogram ville ikke TV3 lage denne gangen. Det var lange kamerafri pauser i innspillingen.

  - På natta kunne de gjøre hva de ville, uten at jeg vet noe om hva som skjedde der, sier proskjektkoordinator Ida Linchausen.

  Perlevenner


  Hvor gode venner de er i dag kan de ikke få understreket nok.

  - Vi snakker i telefonen, sier Kenneth.

  - Ofte, understreker Bente.

  Hun sier at det godt kan hende de blir kjærester igjen i framtida. Ingen av dem har møtt noen andre, og beileren Kåre, fra tidlig i programmet, er ifølge Bente ikke aktuell: - Helt utelukket.

  - Om det hadde vært mye kjipt mellom oss ville vi ikke sittet her, legger hun til.

  Men noe må de vel irritere seg over med hverandre?

  - Ikke noe som du trenger å vite, ler Bente, før Kenneth forsøker å sette ord på det.

  - Visse saker er vi ulike på, sier han og drar på det.

  - Jeg er så glad for av vi kan være gode venner, skyter Bente inn.

  - Ulike, hvordan er vi det da Bente, fortsetter Kenneth?

  - Nei, det har jeg sagt at jeg ikke gidder å svare på. Det får du si.

  - Jeg er litt mer treningsmenneske kanskje. Bente er ikke det, sier Kenneth. Svensken har nettopp sprunget halvmaraton.

  Kenneth drar rett hjem til Gøteborg når viraket er over i morgen. Bente skal til Kristiansand og frisørjobben. Han jogget seg ikke inn i hjerterota hennes. Til det var de for ulike.

<B>FRA KJÆRLIGHETSSEREMONIEN:</B> I dag er både Bente og Kenneth glade for at de ikke valgte å gifte seg på skikkelig vis. Seremonien var lagt opp som et bryllup, men ingen papirer ble underskrevet. Dermed slipper de å søke om skilsmisse.
<B>FERDIGE MED HVERANDRE:</B> Vi møtte Bente og Kenneth tidligere på dagen i dag i Oslo. Da snakket de ut om forholdet som er over.
<B>FIKK BRUKT DESIGNKJOLEN: Men Bente må lete etter ny mann. Det er jobben og avstanden som har vært det største problemet for Bente og Kenneth.
BOSTED INGEN HINDRING:</B> Begge to sier de er villig til å flytte på seg for den rette. - Vi kunne ikke bodd fra hverandre, vi måtte flytte sammen, sier Bente. Her sammen med Kenneth på ferie i Amsterdam med TV3 på slep.