Slutter å oppdatere NRK Alltid Nyheter på dagtid

NRK Nyheter skal spare 12 millioner, og kjører repriseformiddag på nyhetskanalen ut året.

MÅ KUTTE: NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk velger å skjære ned på Alltid Nyheter. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
MÅ KUTTE: NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk velger å skjære ned på Alltid Nyheter. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, bekrefter overfor Dagbladet at det fra 1. oktober ikke lenger blir oppdaterte nyheter på radiokanalen Alltid Nyheter mellom morgensendinga og ettermiddagssendinga.

Fordi nyhetsdivisjonen har pådratt seg et underskudd på 12 millioner kroner så langt i år, iverksettes kutt- og spareplaner.

- Derfor vil Alltid Nyheter sende etter sommerskjema fra 1. oktober og ut året. Det innebærer at det ikke er dagsending fra klokka 09 og utover, sier Kalbakk.

Reprise Istedet vil kanalen sende Nyhetsmorgen i reprise fram til Nyhetslunsj, BBC-sendinger og ettermiddagsnyhetene overtar.

Slik kan Kalbakk avvikle Alltid Nyheter-døgnet med to journalistskift istedet for tre.

Alltid Nyheter er hovedsaklig en digital kanal, men sendes også på på FM-nettet i de store byene. For å forsvare nedskjæringa viser Kalbakk til at kanalen derfor har et begrenset antall lyttere, samt at radiolytting generelt er lavere midt på dagen enn på morgen og ettermiddag.

Har brukt for mye - Men dette er ikke noe vi gjerne gjør. Vi skal satse på Alltid Nyheter over tid, og dette er derfor ingen permanent løsning. Vi skal gå igjennom hele arbeidsflyten for å få til et budsjett innenfor rammene neste år, sier Kalbakk.

Årsaken til at nyhetsdivisjonen har brukt for mye penger, er utvikling av nye tilbud.

Eksempler på dette er nyhetsportalen på nett og skreddersydde nyheter til den største radiokanalen i Norge, P1.

- Dette er utgifter vi ikke har klart å ta igjen på den vanlige driften, sier han.

NRK Alltid Nyheter gikk på lufta første gang i 1997 som et tilbud i de største norske byene. Kanalen sender nyheter 24 timer i døgnet, både egne sendinger og nyheter fra BBC World Service.