Slutter å selge «Pondus»-striper

Frode Øverli vil beholde originalstripene han har igjen.

(Dagbladet.no): Å ha en ekte «Pondus»-original i glass og ramme er det åpenbare drømmeklenodiet for enhver fan av den populære tegneserien. Salget av slike originaler har imidlertid gått så godt at tegneren nå sier stopp.

- Frode Øverli solgte så mange originaler tidlig i karrieren at han nå har bestemt seg for å beholde resten selv. Vi måtte hale ut av ham noen striper vi kunne selge under sommerens utstilling i Avistegnernes hus i Drøbak, sier Gunnar Sveen i Strand Comics, som distribuerer «Pondus».

Av disse stripene er det nå bare seks gjenværende. Det dreier seg om stripene du ser under denne saken.

Klikk her og se video av hvordan en «Pondus»-stripe blir til.

Totalt er det laget over 3000 «Pondus»-striper siden serien startet i 1995, samt rundt 300 halvsider av den typen du ser i søndags-Dagbladet. Særlig blant de første tusen stripene er det bare noen få som ikke er i samleres hender.

- Øverli angrer nå på at han kvittet seg med så mange originaler fra de første åra, sier Sveen.

Så er da også prisen på gjenværende originaler skrudd i været. Det ser imidlertid ikke ut til å være noe annenhåndsmarked å snakke om: Verken eBay eller QXL, to populære nettauksjonssider, har Pondus-striper i utvalget.

Utstillingen i Drøbak varer til 9. september. 

SLUTTER Å SELGE: «Pondus»-skaper Frode Øverli har laget over 3000 striper i serien, men solgte så mange originaler i starten av karrieren, at han nå sier stopp. Foto: ODDMUND LUNDE
SLUTTER Å SELGE: «Pondus»-skaper Frode Øverli har laget over 3000 striper i serien, men solgte så mange originaler i starten av karrieren, at han nå sier stopp. Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer
DE GJENVÆRENDE: Dette er de siste seks «Pondus»-stripene som er til salgs.
DE GJENVÆRENDE: Dette er de siste seks «Pondus»-stripene som er til salgs. Vis mer