- Slutter du å jobbe, dauer'u

Toralv Maurstad nærmer seg 85 år, men han har ingen planer om å gi seg på scenen med det første.

SCENEMEDISIN: «Blåfjell 2»-aktuelle Toralv Maurstad holder sitt snart 85 år gamle maskineri gående ved å jobbe, og har ingen planer om å gi seg med det første. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SCENEMEDISIN: «Blåfjell 2»-aktuelle Toralv Maurstad holder sitt snart 85 år gamle maskineri gående ved å jobbe, og har ingen planer om å gi seg med det første. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - 85 er bare et tall. Det er hvordan man har det på innsida som teller, sier Toralv Maurstad til Dagbladet.

Og på innsida har Teater-Norges nestor det fint som få. Jobb fungerer som medisin, og han får sin dose: Maurstad har nylig avsluttet en kort turné med sin monologversjon av «Peer Gynt». I går gjorde han også comeback på filmlerretet.

- Slutter du å jobbe, dauer'u. Det er viktig å holde kroppen og hodet levende, hvis ikke kan du stivne, ler skuespilleren.

- Heldig med genene «Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn» hadde premiere fredag, med Maurstad i rollen som den morsomme og sjarmerende Mosetussen, 60 år etter filmdebuten i «Kranens konditori». Den spreke 84-åringen har tatt del i norsk films utvikling, fra svart-hvitt til å nå spille i Nordens første 3D-film.

- Det er spennende, men ikke noe jeg har tenkt særlig over. Jeg konsentrerer meg om rollen min, sier Maurstad.

- Hukommelsen, da?

- Jeg har vært heldig med genene, og ikke merket noe til hukommelsessvikt ennå. Som teatersjef så jeg skuespillere i 70-årsalderen få tekstangst - de klarte ikke de store rollene. Jeg merker at det gjerne tar litt lengre tid for meg å lære manus nå, men det er ikke blitt angst ut av det, sier Maurstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer