SLUTTER: Programleder i «Debatten», Erik Wold, gir seg i jobben i NRK. Foto: Lars Myhren Holand
SLUTTER: Programleder i «Debatten», Erik Wold, gir seg i jobben i NRK. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Slutter i NRK

Erik Wold slutter etter at han ble byttet ut som programleder for «Debatten».

(Dagbladet): Den erfarne programlederen Erik Wold slutter i NRK, etter 24 år.

- Jeg forlater NRK etter 24 år. Jeg har ikke sagt opp, og får ikke med meg en stor haug med penger. Vi har inngått en avtale om at jeg fratrer. Jeg er veldig fornøyd med å se meg om etter nye muligheter utenfor NRK, sier han til Budstikka.

Ingunn Solheim tar over Wold har ledet debattprogrammet «Debatten» de siste åra, men i februar skrev Dagbladet at programleder og journalist Ingunn Solheim skulle ta over jobben med å lede programmet.

Wold sa da til Dagbladet at det ikke var hans avgjørelse at han måtte slutte, og at han gjerne skulle ha fortsatt i jobben.

- Jeg er over hodet ikke snurt. Men jeg kan godt si at jeg er skuffet og lei meg, sa han da.

Wold har sin siste direktesending som programleder av «Debatten» torsdag kveld.

Leder Dagsrevyen i sommer Før Wold startet i NRK, jobbet han i Budstikka i Bærum. Wold har gjennom sin NRK-karriere ledet en rekke TV-sendinger, som Dagsrevyen, Morgennytt, Standpunkt, Frokost-TV, Dagsrevyen, Aktuelt og Redaksjon én.

Men han slutter ikke i NRK med umiddelbar virkning - i sommer skal han lede både Dagsrevyen, Dagsnytt og en direktesending fra Arendal.

Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK er lei seg for at Wold nå slutter.

- Jeg beklager veldig at Erik slutter. Jeg ønsket ham som fast programleder i Dagsnytt 18, men mine overtalelser førte ikke frem. Det må jeg akseptere og ønske ham lykke til videre. Han har kvaliteter som kan brukes mange steder, sier Kalbakk til Budstikka.

Dagbladet oppdaterer saken.

OVERTAR DEBATTEN: Ingunn Solheim (30) overtar som programleder for Debatten til høsten. Her fra fjorårets valgstudio. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
OVERTAR DEBATTEN: Ingunn Solheim (30) overtar som programleder for Debatten til høsten. Her fra fjorårets valgstudio. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer