Slutter i NRK

Petter Nome gir opp NRK til fordel for flyktningerådet.

Onsdag kveld takket Petter Nome for seg i NRK og skal begynne informasjonssjef i Flyktningerådet etter påske. Nome er overrasket over at nyheten har sluppet ut så raskt.

- Det stemmer det, jeg har sagt ja til en jobb som kommunikasjonsjef i Flyktningerådet og begynner etter påske, sier han til Vg Nett.

Nome ble tidligere i år fjernet fra programlederstillingen i NRKs «Sommeråpent» etter at han gikk i bresjen for en folkeaksjon mot en krig i Irak. Likevel benekter han at han flykter fra NRK.

- Nei, dette er ingen flukt, det er en jobb jeg går til med stor entusiasme. Det å kunne gjøre noe der med mitt internasjonale engasjement og med det jeg kan om media, det er noe jeg gleder meg til, sier han.

Petter Nome har jobbet i NRK siden 1984. Før det var han blant annet programleder i lokalradiostasjonen Radio Oslo og journalist i daværende Arbeiderbladet, skriver NTB.

FOLKELEDEREN: Petter Nome ledet folkeaksjonen mot krigen i Irak, og ble fjernet som programleder i NRK. Nå slutter han på Marienlyst.