Harald Eia:

Slutter i NRK

Til høsten slutter Harald Eia i NRK til fordel for nytt podcastssamarbeid med Schibsted.

NRK-PROFIL: Eia er tidligere kjent fra NRK-programmer som «Brille», «Sånn er Norge» og «Hjernevask».
NRK-PROFIL: Eia er tidligere kjent fra NRK-programmer som «Brille», «Sånn er Norge» og «Hjernevask». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Harald Eia har (55) lenge vært et velkjent NRK-fjes. I en pressemelding fra Schibsted opplyser kommunikasjonsdirektør Camilla Kim Kielland at komikeren inngår et eksklusivt samarbeid med Schibsteds nye podkast-tjeneste, PodMe til høsten. Dette betyr slutten for Eias karriere i NRK.

- Jeg gleder meg til å være med det kreative laget som skal skape morsomme og interessante podkaster på Schibsteds nye podkast-plattform. Dette blir en gøyal lekegrind for meg og de andre kokko folka som skal få boltre seg med prating og tull. Det eneste jeg frykter er å bli lurt inn i et bisart podkastkonsept med Morten Ramm, sier Harald Eia i pressemeldingen.

NRK-profil

Eia er best kjent som komiker og tv -og radioprogramleder i NRK. Den 55 år gamle profilen er utdannet sosiolog og hadde sitt første møte med NRK i ungdomsprogrammet «U» som gikk på kanalen fra 1991 til 2001.

Siden har Eia ledet NRK-programmer som «Hjernevask», «Sånn er Norge», og «Brille» sammen med komiker og tekstforfatter Bård Tufte Johansen. Siden 2017 har Eia også ledet podkasten «Sånn er du» på NRK Radio, sammen med Nils Brenna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer