Agnes Moxnes

Slutter i NRK

NRKs kulturkommentator, Agnes Moxnes, slutter i statskanalen etter 35 år.

SLUTTER: Etter 35 år i statskanalen går kulturkommentator Agnes Moxnes av med pensjon. Foto: Vidar Ruud / NTB
SLUTTER: Etter 35 år i statskanalen går kulturkommentator Agnes Moxnes av med pensjon. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Agnes Moxnes legger bak seg en 35 år lang karriere i NRK og går ut i pensjon. Det forteller hun selv i et intervju med Subjekt.

Før hun startet i NRK ledet hun blant annet magasinet Kulturbeitet i år. I 2007 ble hun programleder i Kulturnytt. Jobben som kulturkommentator i NRK har Agnes Moxnes hatt siden 2011.

Stillingen som hennes arvtaker er enda ikke fylt. Søknadsfristen for å søke går ut i slutten av august, men Moxnes har fortsatt tre råd til den nye kulturkommentatoren før hun selv går ut av dørene på Marienlyst i starten av september.

RUNDLURT: NRK-profil Ole Rolfsrud får beskjed om at forberedelser ikke er nødvendig når han blir invitert til innspilling av «Friminutt Live». Det er bare én hake. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

- Som ny kulturkommentator bør man plassere seg midt inne i nyhetsredaksjonen. Ha allierte både i bredden og høyden i konglomeratet NRK nyheter. Man må også tåle å ta en kamp. Der har jeg sikkert ikke vært flink nok, sier Moxnes til Subjekt.

Dagbladet har ikke fått tak i Moxnes for en kommentar.

- På tide å slutte

Til Subjekt forteller Moxnes at hun ikke har lagt noen store planer framover, noe hun er svært fornøyd med. Hun mener det var riktig å slutte i jobben nå.

- Jeg kjenner at det er sider ved distribusjonen, samtalen og ytringene som ikke interesserer meg lenger. Da er det på tide å slutte. Jeg har ingen interesse av å være den som sutrer over utviklingen. Den går sin gang. Og den må vi følge med på. Fra og med 2. september skjer det uten meg, sier hun.

Agnes Moxnes har kommentert store nasjonale og internasjonale kulturhendelser, blant annet overgrepene i Svenska Akademien og Muhammed-tegningene.

Store sko å fylle

Fagredaktør i NRK Kultur, Marius Tetlie, mener at Moxnes har satt viktige spor etter seg i kulturjournalistikken.

- Med sin innsikt og brennende interesse for kultur har Agnes over mange år satt viktige spor etter seg i kulturjournalistikken. De siste åra har hun vært en tydelig kommentatorstemme som folk har lyttet til. Agnes har gjort en kjempejobb for NRK, sier Tetlie til Dagbladet.

Han har ingen lett jobb foran seg med å fylle hennes sko.

- Nå har vi utlyst stillingen som kulturkommentator og vi skal gjennomføre en grundig prosess. Dette er en attraktiv og viktig stilling, og jeg er sikker på at det vil melde seg mange dyktige kandidater til jobben, sier Tetlie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer