Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutter neste høst

TRONDHEIM (Dagbladet): I går kveld tok styret Ola B. Johannessens oppsigelse til etterretning. Taetersjefen slutter allerede neste høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en lettelse, nå vet begge parter hva vi har å forholde oss til, sa Ola B. Johannessen til Dagbladet da styremøtet var slutt. I løpet av en knapp halvtime var situasjonen avklart.

En teatersjef med visjoner, er det sagt om Johannessen de siste ukene. Arrogant og vanskelig, mener noen. En glimrende sjef, fastholder andre.

De fast ansatte skuespillerne vendte ham ryggen. De misliker valget av stykker og satsingen på prestisjetunge musikaler med innleide talenter.

Styret likte ikke at teatersjefen ikke greide å holde budsjettene. Selv ville han ha mer penger, men fikk verken større budsjetter eller den tilliten han ba om.

Arbeidet med å finne en ny teater-sjef starter umiddelbart. Selv vet han ikke hva han skal gjøre når vårsesongen 2000 er slutt.

- Jeg har tenkt å ta det med ro. Nå har vi fått en fin ordning med ventelønn, slik at jeg tjener opp to måneders lønn pr. år. Når jeg slutter, kan jeg drive dank et halvt år, hvis jeg vil.

- Hvordan blir det å arbeide det kommende året med det du oppfatter som mistillit fra skuespillerne?

- Det tror jeg blir helt problemfritt. Den største personalgruppa - teaterteknikerne - har vegret å uttale seg i saken.

SLUTTER: Ola B. Johannessen slutter som sjef ved Trøndelg Teater allerede neste høst.