Slutter på dagen

Tove Lie har sagt opp jobben som forlagsdirektør i Samlaget.

SLUTTER: Forlagsdirektør i Samlaget, Tove Lie, har sagt opp jobben. Foto: Berit Roald / SCANPIX
SLUTTER: Forlagsdirektør i Samlaget, Tove Lie, har sagt opp jobben. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Tove Lie har vært forlagsdirektør i Det Norske Samlaget siden 2008, men i dag kom meldingen om at hun har sagt opp sin stilling.

Uro -En totalvurdering av situasjonen i forlaget gjør at jeg velger å slutte nå. Jeg har ledet Samlaget gjennom en rekke nødvendige endringer, og slikt skaper uro, sier Lie i en pressemelding.

-Jeg ønsker Samlaget alt godt med alle utfordringene de har, både når det gjelder markedet på papir, og digitalt, bransjesituasjonen, konkurransen om de gode forfatterne og den viktige jobben med å spre nynorsk litteratur. Jeg håper at det nå vil bli ro og entusiasme i og rundt forlaget, sier Lie i en pressemelding.

Intern misnøye Nyheten om forlagsdirektørens avgang kommer dagen etter at det ble kjent at forfatter Frode Grytten, en av forlagets viktigste profiler, bryter med Samlaget.

Flere undersøkelser har avdekket intern misnøye i forlaget. I Forfatterforeningens undersøkelse om medlemmenes forhold til sine forlag, fikk Samlaget lavest rangering i fem kategorier.

- Tove Lie har vært en sterk pådriver for viktige vedtak om satsning framover. Når det gjelder valget hun har gjort, er hun som forlagsdirektør den nærmeste til å vurdere og ta stilling til hva som må til for å sikre ro i forlaget. Styret har respekt for dette valget, sier Kristin Bjella, styreleder i Samlaget.
 
Forlagssjef for Samlaget Utdanning, Tom Skovdahl, blir konstituert i stillingen.