Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutter på Nationaltheatret

Skuespiller Bjarte Hjelmeland har sagt opp jobben ved Nationaltheatret.

SLUTTER: Bjarte Hjelmeland har sagt opp stillingen som skuespiller ved Nationaltheatret. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SLUTTER: Bjarte Hjelmeland har sagt opp stillingen som skuespiller ved Nationaltheatret. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Etter svært hyggelige møter med teatersjef Hanne Tømta og påtroppende sjef Kristian Seltun har jeg i dag sagt opp min faste stilling som skuespiller ved Nationaltheatret.

Dette skriver skuespiller Bjarte Hjelmeland på sin Facebook-side.

Hjelmeland kom til Nationaltheatret i 1991. I Facebook-innlegget beskriver han teatret som «et annet hjem» gjennom de første tjue åra av sin karriere.

- Det er ingen dramatikk i dette, bortsett fra at det er litt vemodig for meg, sier Hjelmeland til Dagbladet.

BASERT PÅ HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN: Skuespiller Bjarte Hjelmeland forteller at manuset i torsdagens episode av «Aber Bergen» er basert på en hendelse fra hans eget liv, da han løy om at han var lege på flyet hjem fra USA. Video: MTG TV Vis mer

- Min teatersjef

Siden 2003 har skuespilleren hatt lange perioden med permisjoner, blant annet i forbindelse med at han mellom 2008 og 2012 fungerte som teatersjef ved Den Nationale Scene, skriver han videre.

Til Dagbladet forteller han at at han har tilbrakt lite tid ved Nationaltheatret siden han spilte i «Jeppe på Bjerget» i 2003. I praksis har han livnært seg som frilanser, og gjennom forestillingene «Gu' kor gøy», «I lånte fjær» og «Ja!».

Sistnevnte spiller han for øyeblikket i Bergen. Oslopremieren på Chat Noir er 31. januar.

Dagbladets anmelder skrev at showet holder høy kvalitet, og trillet en femmer på terningen.

- Nationaltheatret har betydd enormt mye for meg. Jeg var 21 da Stein Winge hyret meg inn i ensemblet. Da Ellen Horn tok over, ble hun en viktig sjef for meg. Hun var på en måte min teatersjef, den som var der i de formative åra, sier han.

- Hun så oss

Horns veiledning ble viktig, forteller han.

- Hun så oss unge veldig godt. Hun ga oss oppgaver som var utfordrende, men som var av en slik størrelse og karakter at vi kunne utvkikle oss i veldig trygge rammer. Vi fikk bygge stein på stein.

Han minnes lange dager på teatret.

- Det var prøve på dagtid, barneforestilling på ettermiddagen og forestilling om kvelden. Det var teater til alle døgnets tider, og så ut med kolleger om kvelden. Det var den gangen man orket å gå ut etter arbeidstid, sier han.

I Facebook-innlegget ønsker han teatrets påtroppende leder Kristian Seltun og resten av teatret lykke til videre, og sier han ser fram til spennende teateropplevelser i regi av Nationaltheatret de kommende årene.

- Jeg takker alle venner og kolleger både de som arbeider ved teatret nå og tidligere. Jeg holder kontakt med teatersjefen, er åpen for fremtidige engasjementer og ser frem til igjen engang å få stå på Nationalteatrets vidunderlige hovedscene, avslutter han.