Slutter på skolen for å spille dataspill

Økende problem, ifølge Hjelpelinjen for spilleavhengighet.

Hjelpelinjen for spilleavhengighet hører stadig flere historier om ungdommer som dropper ut av skolen fordi de sitter hjemme og spiller dataspill.

Hjelpelinjen for spilleavhengig har så langt i år opplevd en rekordpågang av henvendelser knyttet til dataspill på internett.

Dette gjelder særlig rollespillet World of Warcraft, men også skytespill, strategispill, ferdighetsspill og bilspill.

- At ungdom dropper ut av skolen, eller at skolen blir skadelidende, er en konsekvens foreldre ofte nevner når de ringer, forteller daglig leder Thore Paulsen til Dagsavisen.

De fleste er mellom 15 og 20 år gamle og dropper dermed ut av videregående skole eller studier.

I stedet for å gå på skolen, spiller de eller sover de etter å ha vært oppe hele natten. De kutter ut skolen helt, eller skulker delvis for å sitte hjemme og spille, ifølge Paulsen.

Han mener at en grunn til at det går galt, er at i mange av de nettbaserte spillene så spiller man sammen med spillere fra hele verden, med ulike tidssoner, slik at man må sitte oppe om natten for å få spilt med for eksempel folk fra USA.

Hilde Kilen Stuen, prosjektleder for spilleavhengighet ved Østnorsk kompetansesenter, sier stadig flere foreldre og lærere er bekymret for skoletrøtte og lite motiverte ungdommer.

VIL HELLER SITTE HJEMME OG SPILLE: Overdreven spilling blant ungdom går utover skolearbeidet, ifølge Hjelpelinjen for spilleavhengighet. Illustrasjonsfoto: BLIZZARD/SCANPIX
VIL HELLER SITTE HJEMME OG SPILLE: Overdreven spilling blant ungdom går utover skolearbeidet, ifølge Hjelpelinjen for spilleavhengighet. Illustrasjonsfoto: BLIZZARD/SCANPIX Vis mer

- Vi vet ikke hvor mange som dropper ut av skolen som følge av overdreven spilling og heller ikke om det er spillet som gjør at de slutter. Dette trenger vi mer kunnskap om, sier Stuen.

(NTB)