ORIGINALE: Både Randy Jackson og Simon Cowell har vært med i «American Idol» siden 2002. Nå takker imidlertid Jackson for seg. Foto: Stella Pictures
ORIGINALE: Både Randy Jackson og Simon Cowell har vært med i «American Idol» siden 2002. Nå takker imidlertid Jackson for seg. Foto: Stella PicturesVis mer

Slutter som dommer i «American Idol» etter 13 år

- Nå skal jeg videre.

(Dagbladet): Den amerikanske plateprodusenten Randall Darius «Randy» Jackson (58) har vært en av tre faste dommere i «American Idol» siden oppstarten i 2002.

Etter 13 sesonger i sangkonkurransen har imidlertid Jackson kastet inn håndkleet, ifølge CBS News

-  Jeg er stolt over å ha vært en del av denne serien, samt å ha oppdaget noen fantastiske artister. Serien vil gå ned i historiebøkene som en av de mest suksessfulle TV-seriene noensinne. Nå skal jeg videre, sier 58-åringen i en uttalelse. 

Produsentene bak serien understreker nå at det ikke ligger noe dramatisk bak avgjørelsen, og at Jackson er velkommen tilbake på showet når som helst. 

Skilte seg I neste sesong, som er ventet på amerikansk TV i januar, blir det Jennifer Lopez, Harry Connick Jr. og Keith Urban som skal sitte bak dommerpanelet.

Det er fortsatt uvisst hvilket prosjekt Jackson skal ta for seg framover. Tidligere har han jobbet sammen med en rekke stjerner og vært studiomusiker for blant andre Aretha Franklin, Bruce Springsteen, og Bob Dylan.

Tidligere i år ble det også kjent at Jackson skulle skilles fra kona Erika Jackson.

Paret giftet seg i desember 1995, og har to barn sammen.