Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutter som kulturredaktør i NRK

Hege Duckert blir i Brussel med familien. 

SLUTTER: Hege Duckert slutter i jobben som kulturredaktør i NRK, og blir boende i Brussel hvor mannen hennes, Stein Hernes, er kommunikasjonsrådgiver for Jens Stoltenberg. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SLUTTER: Hege Duckert slutter i jobben som kulturredaktør i NRK, og blir boende i Brussel hvor mannen hennes, Stein Hernes, er kommunikasjonsrådgiver for Jens Stoltenberg. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det forteller Hege Duckert, kulturredaktør i NRK, i en post på sin Facebook-profil. Her skriver hun at hun i dag har tatt en stor beslutning.

«Jeg blir et år til i Brussel med familien min. Det betyr at jeg slutter som kulturredaktør og først kommer tilbake til NRK høsten 2018. Tusen takk til alle dere vidunderlig flinke folka som har satt gullkant på hver arbeidsdag for meg gjennom 7 år!», skriver hun.

Duckert startet som kulturredaktør i NRK i 2009. Hun hadde fram til det vært kulturredaktør i Dagbladet, en jobb hun hadde hatt siden 2002.

- Vanskelig beslutning

- Det har vært en vanskelig beslutning for meg å ta, for jeg har verdens fineste jobb, sier Duckert til Dagbladet.

Siden august i fjor har Duckert bodd i Brussel med familien, og hatt permisjon fra jobben i NRK. Duckerts ektemann, Stein Hernes, jobber i Brussel, hvor han er strategisk kommunikasjonsrådgiver for Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

- Jeg har fått sjansen til å være et år i Brussel med familien, for mannen min jobber der. Jeg har en datter med med spesielle behov, som begynte på skolen i høst og som trivdes veldig godt på den internasjonale skolen hun går på. Jeg tror det er veldig bra for henne og veldig bra for oss å gi henne et år til på denne skolen, sier hun.

Skal ta master

Duckert legger til at hun ikke bare kunne sitte og holde på jobben som kulturredaktør i NRK, som hun har hatt i syv år.

- Det er en viktig stilling i norsk kulturliv, og den bør gå på omgang. Jeg har hatt denne jobben i syv år, og jeg tenker at det er nå jeg gir meg, sier hun.

Duckerts ektemann pendlet til Brussel i et år, før hun og datteren flyttet etter. Nå vil hun bruke de neste to årene på å ta en master i ledelse.

- Jeg har også et skriveprosjekt, men jeg vil foreløpig ikke si hva det er, forteller hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media