Amund Djuve:

Slutter som redaktør i DN

Etter 22 år i sjefsstolen i Dagens Næringsliv trer Amund Djuve ut av jobben som sjefsredaktør i Dagens Næringsliv.

SLUTTER: Etter 22 år som sjefredaktør i Dagens Næringsliv trer Amund Djuve ut av jobben. Her avbildet med kronprins Haakon i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB
SLUTTER: Etter 22 år som sjefredaktør i Dagens Næringsliv trer Amund Djuve ut av jobben. Her avbildet med kronprins Haakon i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han blir i stedet konserndirektør i NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv. Det betyr at Djuve får ansvaret for å utvikle alle konsernets redaksjonelle titler, inkludert avisa han har hatt øverste redaksjonelle ansvar for i over to tiår.

- Jeg har fått en veldig spennende jobbmulighet i konsernet hvor jeg får ansvaret for utviklingen av alle eksisterende og nye publikasjoner i NHST. Dette nye organisasjonsprosjektet er laget for at vi skal vokse, sier Djuve til DN, og fortsetter:

- Vi skal bli et mye mediekonsern enn vi er i dag. Det å få ansvaret for den samlede publikasjonsstrategien til NHST er en veldig viktig jobb i det nye konsernet som jeg gleder meg til å begynne på, sier Djuve.

- Spilt en uvurdelig rolle

NHST‐sjef Trond Sundnes er svært fornøyd med å få Djuve som ny direktør for publikasjoner i konsernet, og har mange lovord om sin kollega.

- Vi har store ambisjoner for våre redaksjonelle produkter fremover, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre til å lede dette arbeidet enn Amund. Han har spilt en uvurderlig rolle i oppbygningen av DN som Norges viktigste næringslivsavis, og jeg ser frem til at vi nå også får brukt kompetansen hans i de andre publikasjonene i konsernet, sier Sundnes i en uttalelse omtalt av Kampanje.

Ny redaktør på plass i 2022

Nyhetsredaktør Janne Johannessen blir stedfortredende sjefredaktør i tiden framover. DN skriver at arbeidet med å rekruttere Djuves etterfølger vil starte i løpet av høsten, og at ny redaktør vil være på plass i løpet av 2022, skriver NTB.

Djuve er utdannet ved Norges Handelshøyskole (NHH), har vært sjefredaktør for TDN Finans, leder for Finansredaksjonen i Dagens Næringsliv, økonomiredaktør i NRK, før han i 1999 tok over som sjefredaktør i DN etter Kåre Valebrokk, skriver Dagens Næringsliv.

Prisvinnende journalistikk

Med Djuve som sjefredaktør i DN, har avisen mottatt flere prestisjetunge priser. I 2005 ble magasinredaksjonen i DN tildelt Den Store Journalistprisen, som er den høyeste utmerkelsen i norsk presse. Åtte år tidligere ble også finansredaksjonen i avisa hedret med samme pris.

I år ble også den prestisjetunge Skup-prisen (Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse) tildelt Dagens Næringsliv for avsløringen om Equinors pengebruk i USA.

– Med et ualminnelig bredt spekter av metoder har årets Skup-prisvinner systematisk plukket fra hverandre historien om den norske industrigiganten, sa juryeleder Bernt Olufsen i begrunnelsen.

Dagens Næringsliv skriver at dette er åttende gang avisa vinner prisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer