Slutter som South Park-kokk

Isaac Hayes mener serien har blitt for intolerant overfor religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 63-årige soul-legenden Isaac Lee Hayes har siden seriens start i 1997 gitt stemme til den dameglade skolekokken Chef i South Park.

Nå vil han ikke lenger gi stemme til karakteren, fordi han mener serieskaperne Trey Parker og Matt Stones religionsatire har gått for langt.

-Respektløst

- Satire hører hjemme i denne verden, men et sted går det over i intoleranse overfor religiøst troende. Man skal ha respekt for folks religiøse overbevisning, og jeg kan ikke støtte en serie som ikke har det, uttalte Hayes til nyhetsbyrået AP .

Isaac Hayes begynte sin karriere som låtskriver for det kjente amerikanske plateselskapet Stax, som står bak mange av verdens mest kjente soul-artister.

Senere gjore han suksess som soloartist, med suksesser som albumet Hot Buttered Soul og soundtracket til blacksploitation-filmen «Shaft».

Hayes har også sunget myke toner i South Park, blant annet låta «Chocolate Salty Balls» fra South Park-albumet «Chef Aid».

Tullet med Scientologi

63-åringen har de siste årene vært et hengivent medlem av Scientologi-kirken. Selv om South Park-skaperne i alle år har tullet med religion, var det først da de angrep Scientologi i en episode i november i fjor at Hayes satte foten ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer