Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutter som South Park-kokk

Isaac Hayes mener serien har blitt for intolerant overfor religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 63-årige soul-legenden Isaac Lee Hayes har siden seriens start i 1997 gitt stemme til den dameglade skolekokken Chef i South Park.

Nå vil han ikke lenger gi stemme til karakteren, fordi han mener serieskaperne Trey Parker og Matt Stones religionsatire har gått for langt.

-Respektløst

- Satire hører hjemme i denne verden, men et sted går det over i intoleranse overfor religiøst troende. Man skal ha respekt for folks religiøse overbevisning, og jeg kan ikke støtte en serie som ikke har det, uttalte Hayes til nyhetsbyrået AP .

Isaac Hayes begynte sin karriere som låtskriver for det kjente amerikanske plateselskapet Stax, som står bak mange av verdens mest kjente soul-artister.

Senere gjore han suksess som soloartist, med suksesser som albumet Hot Buttered Soul og soundtracket til blacksploitation-filmen «Shaft».

Hayes har også sunget myke toner i South Park, blant annet låta «Chocolate Salty Balls» fra South Park-albumet «Chef Aid».

Tullet med Scientologi

SLUTTER: Soulsangeren Isaac Hayes har gitt stemme til karakteren Chef i serien South Park i nærmere ni år. Nå er det slutt. Foto: Comedy Central
SLUTTER: Soulsangeren Isaac Hayes har gitt stemme til karakteren Chef i serien South Park i nærmere ni år. Nå er det slutt. Foto: Comedy Central Vis mer

63-åringen har de siste årene vært et hengivent medlem av Scientologi-kirken. Selv om South Park-skaperne i alle år har tullet med religion, var det først da de angrep Scientologi i en episode i november i fjor at Hayes satte foten ned.

Soulsangeren ble skrevet ut av den aktuelle episoden, men har gitt stemme til Chef i senere episoder. Men mandag hadde han sett seg lei på ytterligere hån av religion, og ba om å bli løslatt fra kontrakten med Comedy Central.

- Vi hørte aldri et pip fra han før vi gjorde narr av Scientologi. Han vil ha en annen standard for trosretninger som ikke er hans egen. Spør du meg, er det slik intoleranse og fordommer oppstår, smalt det raskt fra serieskaper Trey Parker da AP intervjuet ham om saken.

FORNÆRMET: Isaac Hayes mener serieskaperne den siste tiden har dratt sin mobbing av kristendom og andre religioner for langt.
- Han reagerte aldri på noe før vi kom inn på hans religion, repliserte serieskaperne Trey Parker (til venstre) og Matt Stone

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!