Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slutter som teatersjef

Bjarte Hjelmeland prioriterer kjærligheten foran Den Nationale Scene.

 NYTT STYKKE:  Mandag presenterte teatersjef Bjarte Hjelmeland (i midten) den nye forestillingen Svartediket, som skal være klar til Festspillene. Til venstre regissør Jonas Digerud og til høyre musiker Kristian Espedal - alias Grahl.  FOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX.
NYTT STYKKE: Mandag presenterte teatersjef Bjarte Hjelmeland (i midten) den nye forestillingen Svartediket, som skal være klar til Festspillene. Til venstre regissør Jonas Digerud og til høyre musiker Kristian Espedal - alias Grahl. FOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den Nationale Scene må finne ny teatersjef. Populære Bjarte Hjelmeland (40) har gitt beskjed til styret om at han flytter tilbake fra barndomsbyen Bergen til Oslo for å få mer tid med samboeren, skriver Bergensavisen.

Verken Hjelmeland selv eller styreleder Ole Berrefjord vil bekrefte avgjørelsen, men BA har flere kilder på av avgjørelsen er tatt.

Styret skal behandle teatersjef-saken før påske, og har bare tid og vei på å finne den rette i sjefstolen til Bjarte Hjelmeland rydder kontoret innen fireårs-avtalen går ut 31. desember 2011.

For skuespiller, artist og teatersjef Bjarte Hjelmeland har hode og hender fulle med nye prosjekter på et av landets viktigste institusjonsteatre.  Seinest mandag presenterte han den nye forestilling Svartediket, som skal være klar til årets Festspill.

 SKUESPILLEREN:  Teatersjef og skuespiller Bjarte Hjelmeland hadde hovedrollen som Peer Gynt i oppføringen ved pyramidene i Egypt i forbindelse med Henrik Ibsen-jubileet. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
SKUESPILLEREN: Teatersjef og skuespiller Bjarte Hjelmeland hadde hovedrollen som Peer Gynt i oppføringen ved pyramidene i Egypt i forbindelse med Henrik Ibsen-jubileet. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer

Har snudd strømmenAllerede før jul i fjor sa Hjelmeland i intervjuer at han var i tvil om han ville fortsette på tross av stor kunstnerisk suksess og en snudd publikumsstrøm.

Etter at han begynte som teatersjef, har Bjarte Hjelmeland også gitt ut et countryalbum og var gjennomgangsperson i en populær dokumentarserie på TV 2 om det indre liv på Den Nationale Scene.

 TV-SERIE:   Bjarte Hjelmeland (foran) og hans medarbeidere på Den Nationale Scene er hovedpersoner i programserien der TV 2 har gått bak kulisseene i teateret. Bak fra v. inspisient Karl Mehl, Sander Helmers-Olsen som deltok i Les Miserables og skuespillerne Helge Jordal og Christine Gulbrandsen. FOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX.
TV-SERIE: Bjarte Hjelmeland (foran) og hans medarbeidere på Den Nationale Scene er hovedpersoner i programserien der TV 2 har gått bak kulisseene i teateret. Bak fra v. inspisient Karl Mehl, Sander Helmers-Olsen som deltok i Les Miserables og skuespillerne Helge Jordal og Christine Gulbrandsen. FOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!