Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sluttet å røyke og feste og begynt med golf

Kurt er blitt voksen - og sunn.

PÅ VEI TIL ØVING: Kurt sprudler av spilleglede. Han holder på med sin første plate på fire år og er klar for sommerturné. - På vei til øving med bandet mitt på Øvingshotellet. Jeg er så spillesugen - som om jeg er i startgropa og begynner karrieren på nytt igjen, sier Kurt Nilsen.
Foto: Nina Hansen
PÅ VEI TIL ØVING: Kurt sprudler av spilleglede. Han holder på med sin første plate på fire år og er klar for sommerturné. - På vei til øving med bandet mitt på Øvingshotellet. Jeg er så spillesugen - som om jeg er i startgropa og begynner karrieren på nytt igjen, sier Kurt Nilsen. Foto: Nina Hansen Vis mer

Kurt Nilsen (38), en av landets mest populære artister, er også kjent for å være glad i en fest og røyke som en skorstein en kald vinterdag.

- Jeg har sluttet å røyke, sier Kurt.

Ny og sunn - Jeg bare sluttet, helt plutselig. Midt i januar. Røyk smakte meg ikke lenger. Jeg røyket mye, hver dag siden jeg var 20 år. Så jeg er blitt sunnere, sier Kurt Nilsen.

Det er ikke bare røyken han har lagt bort.

- Du kan si at jeg ikke oppsøker fester lenger. Det er ikke så viktig for meg. Har roet meg ned. Dessuten har jeg begynt å spille golf. Ingen ting kan måle seg med å gå 18 hull på en dag, sier Kurt og smiler.

Synger bedre At helsa blir bedre av å kutte ut sigaretter og trappe ned på utagerende festing, er hevet over all tvil. Men Kurt, som ikke akkurat er kjent for å ha en slapp og dårlig stemme, synger også bedre, påstår han.

- Det er mye lettere å synge, sier Kurt og fortsetter:

- Stemmen er også blitt klart bedre. Klangen er tydeligere og det er mer trøkk i den. Jeg kommer også mye høyere opp. Det gir jo fortsatt motivasjon til ikke å røyke.

Tar en Willie Kurt snakker på inn- og utpust, ler, gestikulerer og drikker svart kaffe før han skal møte bandet på Øvingshotellet på Schous Plass. Han legger også ut om sin nye «last», golf - som synes like vanedannende som narkotika.

- Jeg har begynt å golfe.

- Har holdt på et års tid. Flere av vennene mine golfer. Willie Nelson også, som jeg har møtt hjemme i Texas. Er blitt skikkelig hekta, akkurat som Willie, slik han skriver om i boka si. Ingen ting kan måle seg med å gå på en eng, høre fuglekvitter og slå ball, sier Kurt.

Spillesugen Kurt Tidenes «Idol»-artist er storfornøyd, som et ungdyr som akkurat er blitt sluppet ut på vårbeite. Det er fire år siden han sist ga ut plate, og nå er han klar med en ny låt - og nytt album, som kommer til høsten.

- Jeg bare strutter av spillelyst, sier Kurt.

- Gleder meg skikkelig til å turnere med bandet i sommer - med samme gjengen som var i Spania i vinter da vi spilte inn plata. Vi leide en stor casa i Marbella, kjøpte noen kasser vin og spilte 15 dager i strekk.

Klassisk pop Kurt forteller at den nye musikken er en aldri så liten reise i tid, der han både går ti-femten år tilbake, da han staket ut den karrieren han er midt oppi nå. Men også 70-tallets klassiske pophåndverk er han inspirert av.

- Jeg har hørt mye på klassisk pop, sier Kurt:

- Det er mye fint i dagens moderne pop, men det blir også veldig mye syntetiske greier, spilt på digitale computere. Jeg hører jo på det, men det er ikke der jeg henter inspirasjonen fra.

Dagbladet hører Kurt og bandet på øving, og det spudler av gjengen når de lener seg mot klassisk amerikansk  vestkystpop. Fint, dette.

Kjærligheten blomstrer Kurt Nilsens opp og nedturer i kjærlighetslivet har vi både lest og hørt om: et samboerforhold og to barn (17, 19 år) og et tidligere ekteskap og et barn (10). Singelen «Going All In», forteller han uoppfordret, handler om sår kjærlighet.

- Ja, som når et forhold ryker.

- Men jeg har det topp nå. Har vært kjæreste med Oda Rivrud (27) i tre år, og er fremdeles like forelsket, sier Kurt - som antyder at han ikke er langt unna å flytte sammen med kjæresten:

- Jo, jeg bor i Bergen, men tenker på å flytte til Oslo, der Oda bor.

Kurt og Kygo Artisten Kygo opptråde sammen med Kurt på Nobel-konserten i fjor.

- Vi har snakket om å gjøre noe, et eller annet samarbeid. Jeg snakket med ham i jula, og har ham i telefonlista.

- Vi får se - Kygo har jo nok å gjøre uti verden for tida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media