Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sluttet etter sexpress

Unge programledere i TVNorges «Mess- TV» føler seg presset til å snakke om sex. Kjersti Dyrhaug (23) og Katinka Kleiserberg (27) sluttet i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt dreier seg om å få inn nok tekstmeldinger og om å tjene penger. Vi ble oppfordret til å snakke om sex, men i grenseland, for å få fram reaksjoner fra seerne, forteller Kjersti Dyrhaug og Katinka Kleiserberg.

De to programlederne holdt ut i to måneder. Da hadde de fått nok av de 9 timer lange direktesendingene på nattetid. Jobben starter klokka 02.00, og den slutter ikke før klokka 11.00 neste dag. I løpet av natta måtte programlederne tåle meldinger som «Hva er BH-størrelsen din?», «Kan jeg se puppene dine?» og «Du er feit». Lønna var på skarve 1000 kroner vakta.

Mistet maska

- Jeg synes det var bedritent å sitte der. Ingen har behov for å høre at noen vil knulle deg. Jeg ville ikke utsette meg for det lenger, sier Dyrhaug.

- Du sitter på en måte fast under direktesendinga og har ingen forsvarsmekanismer når de drøyeste meldingene kommer. Jeg følte at jeg mistet maska og var helt skjelven etter sending. Det var ikke forsvarlig for meg å gjøre det lenger, sier Kleiserberg. Selv om en person er satt til å sile ut de verste meldingene, er de to jentene overrasket over hva som faktisk slipper gjennom. I tillegg blir programlederne oppfordret til å lage avstemningskonkurranser av typen «Bør programlederne slanke seg?» og «Skal x ta av seg T-skjorta?».

Jentene har verken fått noen opplæring eller feedback fra Rubicon, som produserer programmet for TVNorge. Den eneste instruksen før sending er at de skal holde det gående med snakking gjennom natta. Ifølge jentene er seerne mest opptatt av tre ting: Fotball, lokalpatriotisme og sex.

Umulig

- Jeg har prøvd å ta opp seriøse tema, men da får jeg ingen respons, sier Kleiserberg.

- Vi blir på en måte premiert hvis vi snakker om sex for da får vi flere tekstmeldinger. Det sier seg selv at det blir umulig å lage godt TV av dette, sier Dyrhaug og legger til:

- Det som er så trist å tenke på er at mange unge vil gjøre hva som helst for å komme på TV. Vi fikk beskjed om at sjefene i TVNorge holdt et øye med oss for å lete etter programledertalenter. For min egen del gjorde jeg det for å se nærmere på hva det var, forteller Dyrhaug. TVNorge-ledelsen har allerede plukket ut en av jentene: Cecilie Grønli har blitt programleder for «Big Brother online».

Bedt om å vise BH-en

I en av sendingene ble en programleder bedt om å vise BH-en, noe som resulterte i at hun flerret av seg genseren.

- Den sendingen ble bejublet som en av de beste. Men indirekte betyr dette at TVNorge tjener penger på at hun viser kroppen sin, sier Dyrhaug. Hun har blitt så provosert over konseptet at hun laget et radioinnslag for RadiOrakel, der hun intervjuet to av jentene som har sluttet.

SKUFFET: Katinka Kleiserberg (t.v.) og Kjersti Dyrhaug (23) fikk nok av slibrige tekstmeldinger fra TVNorge-seerne. I en av sendingene ble en programleder bedt om å vise BH-en, noen som resulterte i at hun flerret av seg genseren.<!--FOTO-->

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!