Sluttreplikk om kjønnskritikk

Misvisende og grovt usakelige karakteristikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KJØNNSFORSKNING: I debattinnlegget «Kjønnsteori på pikerommet» svarer Gundersen og Bruusgaard på min kritikk av deres harselering over en vitenskapelig artikkel signert Jørgen Lorentzen. Det er forståelig at G&B føler behov for å forsvare sitt eget forskningsfelt, og de må gjerne kritisere Lorentzen for feilaktig omgang med biologi. Adskillig mer problematisk er G&Bs insistering på sin egen rett til å drive usaklig og grovt generaliserende polemikk rettet mot et helt forskningsfelt. En rekke av karakteristikkene deres er direkte misvisende eller grovt usakelige. Jeg undres fremdeles over at G&B kan mene at de selv er mer berettiget til å spre usanne rykter om andres forskning enn det Lorentzen er.

MITT INNLEGG insinuerte verken at «naturvitenskapen mest har underholdningsverdi», eller at kjønnsforskere «tenker så sant og dypsindig om mennesket at norsk politikk skal baseres på det de driver med», slik G&B hevder. Jeg uttalte meg verken om naturvitenskap eller norsk politikk. Og jeg mener heller ikke at G&B er uegnet til å uttale seg om kjønnsforskning i egenskap av å være biologer. Det jeg derimot påpeker, er deres manglende vilje, eller evne, til å lese det forskningsbidraget de pretenderer å tilbakevise. Denne kritikken forbigår de i taushet. I stedet tillegger de meg altså en rekke meninger jeg ikke har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer