Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Små barn blir revet i tusen biter

Nessa om abortvideoen.

(Dagbladet.no): I morges ble det oppstyr da den kristne kanalen TV Visjon Norge sendte en brutal og blodig abortinngrep. Kanalen sender på NRK2 mellom klokken åtte og ni.

Videoen var gitt av den kjente antiabortlegen Ludvik Nessa - som også var med i programmet - og stammer fra Romania.

- Men det betyr ikke at det ikke er i hovedsak de samme tilstandene i Norge, sier han til Dagbladet.no.

- Djevelskap

Nessa er svært glad for at videoen ble vist.

- Videoen - som er et autentisk abortinngrep - viser hvor brutalt dette er. Dette er små barn som blir revet i stykker i tusen biter, sier Nessa til Dagbladet.no.

- Men er det ikke et poeng å skåne barn som ser på TV om morgenen?

- Poenget må være å skåne barn fra abort. Dette er djevelskap, og videoen viser med all tydelighet at abort ikke er noe ubetydelig inngrep, som den norske propagandaen skal ha det til.

ANSVARLIG: Ludvig Nessa har skaffet til veie filmen som ble vist på NRK2-frekvensen i dag morges. FOTO: ANDERS AABEL
ANSVARLIG: Ludvig Nessa har skaffet til veie filmen som ble vist på NRK2-frekvensen i dag morges. FOTO: ANDERS AABEL Vis mer

Den kjente antiabortpresten har ført en lang kamp mot abort i Norge. Allerede i 1988 ble han og makker Børre Knudsen arrestert da de arrangerte en symbolsk begravelse av det som skulle være et abortert foster på Vår Frelsers Gravlund i Oslo.

I fjor høst stilte han til valg med «abortmotstandernes liste». Blant valgkampstuntene var utsendelse av plastfostre til velgere og utdeling av DVD-er med blodige abortscener.

- Et vrengebilde

- Jeg har opplevd Nessa og hans måte å bedrive antiabortkamp på siden 80-årene. Jeg er overrasket over at det fortsatt drives en slik ukristelig og uetisk kampanje, sier Rolf Kirschner, seksjonsoverlege ved gynekologisk seksjon på Rikshospitalet og formann i Norsk gynekologisk forening.

Kirschner har på oppfordring fra Dagbladet sett videoen. Han mener den framstiller et vrengebilde av virkeligheten.

- De fleste aborter i dag gjøres medisinsk på et så tidlig tidspunkt at ting som vi ser på denne filmen overhodet ikke vil være realistisk. I Norge gjøres dette, når det er nødvendig, med helt andre metoder og under helt andre kvalitetsmessige forhold. Filmen er ukorrekt, umoralsk, tendensiøs, og burde egentlig ikke kommenteres i det hele tatt.

- Her gjøres aborten kirurgisk med lokalbedøvelse, noe som ikke er vanlig. Her rives livmorhalsen i stykker, noe som heldigvis sjelden skjer. På Rikshospitalet bruker vi en skånsom vakuum-metode etter medisinsk modning av livmorhalsen, mens her stykkes fosteret opp, noe som ikke er aktuelt. Man har blandet inn bilder fra langtkomne aborter, og det fokuseres på et foster som definitivt ikke er under tolv uker, forteller han.

Teknisk glipp

Ansvarlig redaktør Jan Hanvold i TV Visjon Norge har beklaget at kanalen viste videoen.

Han skylder på teknisk glipp.

- Dette var en reprise fra gårsdagens «Studio direkte», og vanligvis har vi rutiner for å sende noe annet på morgenkvisten om det er innslag som kan virke støtende.

- Utgangspunktet vårt er at vi holder oss innenfor norsk lov og at vi forholder oss til vær varsom-plakaten. Jeg regner med at norsk lov ikke er brutt her, fortalte Hanevold til Dagbladet.no tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling