SA FRA SEG ROLLEN: - Jeg fikk for mye å gjøre, sier Gine Cornelia Pedersen (nr to fra v.), kjent fra 

NRK-seriene «Unge lovende» og «Valkyrien». Treaterstykket «Closer» er en samrøre om sex, kjærlighet og svik. Fra venstre ser vi Anders Danielsen Lie, Gine Cornelia Pedersen, regissør Per-Olav Sørensen, Nicolai Cleve Broch og Andrea Bræin Hovig. Foto: Anders Grønneberg
SA FRA SEG ROLLEN: - Jeg fikk for mye å gjøre, sier Gine Cornelia Pedersen (nr to fra v.), kjent fra NRK-seriene «Unge lovende» og «Valkyrien». Treaterstykket «Closer» er en samrøre om sex, kjærlighet og svik. Fra venstre ser vi Anders Danielsen Lie, Gine Cornelia Pedersen, regissør Per-Olav Sørensen, Nicolai Cleve Broch og Andrea Bræin Hovig. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Teaterstykket «Closer»:

Småbarnsmamma måtte hoppe av «Closer» - et heftig teaterstykke om kjærlighet, sex, løgn og svik

- Jeg var dobbeltbooket, sier Gine Cornelia Pedersen.

Premierene står i kø for regissør Per-Olav Sørensen, for en drøy uke siden var det åpning på høstens store musikal-satsing på Folketeatret, nemlig «Les Misérables» med André Søfteland, Hans Marius Hoff Mittet, Håvard Bakke, Haddy Njie, Karin Park, Marion Ravn, Jenny Langlo, Dennis Storhøi og Mariann Hole.

En moderne klassiker

Denne uka er han premiereklar med «Closer» på sin egen Nonstop Internasjonale Teaterfestival i hjembyen Moss - men med et litt annet skuespillerlag enn først planlagt.

- Vi måtte erstatte Gine Cornelia Pedersen med Ester Grenersen, men det ligger ingen dramatikk i det, sier regissør Per-Olav Sørensen.

Han forteller at de feilbereget tidskjemaet for prøver opp mot Pedersens tv-innspillinger.

- «Closer» er blitt en moderne klassiker, en samrøre om sex, kjærlighet, løgn og svik - blandet med humor, sa Per Olav Sørensen til Dagbladet tidligere i år.

Da presenterte han også stykkets fire skuespillere: Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen, som utgjør to par som møtes.

Fikk for mye å gjøre

Men før sommeren måtte skuespiller Gine Cornelia Pedersen, kjent fra NRK-serien «Unge lovende» - og sist sett i NRKs tv-drama «Valkyrien», der hun spiller høygravid og kjæresten til stykkets skrurk, Teo, spilt av Mikkel Bratt Silset, som er hennes mann i virkeligheten, kaste inn håndkleet.

- Jeg måtte trekke meg før sommeren, var rett og slett dobbeltbooket, sier Pedersen.

- Jeg har en sønn på halvannet år, og under prøvene var min mann, Mikkel Bratt Silset, på jobb i Haugesund, så det gikk rett og slett ikke i hop. Dessuten var jeg opptatt med to andre roller også, og er akkurat ferdig med innspillingen av «Grenseland», som kommer på TV 2 i oktober, sier Pedersen.

- Det var skikkelig kjipt

Gine Cornelia Pedersen er også forfatter, kjent for boka «Null» som hun fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for. Hun er lei for at hun ikke får anledning til å spille i stykket, men gleder seg til å se det.

- Klart jeg er lei meg, skikkelig kjipt ikke å få spille «Closer», men slik er det noen ganger, sier hun og legger til:

- Noen ganger strekker ikke tiden til, og alt kommer på en gang. Men jeg gleder meg til å sitte i salen og se «Closer». Det er et veldig spenstig og heftig teaterstykke, sier Pedersen.

Ester Grenersen overtar

Den som overtar for Gine Cornelia Pedersen, er Ester Grenersen, en oslobasert skuespiller fra Tromsø kjent fra bl.a filmen «Jeg reiser alene» basert på Tore Renbergs roman «Charlotte Isabel Hansen» om Jarle Klepp med Rolf Kristian Larsen i hovedrollen

Ester Grenersen spiller også i kortfilmen «Bunker», der hun og Marie Blokhus har hovedrollene.

DET NYE ENSEMBLET: Ester Grenersen (fra v.), Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Nicolai Cleve Broch. Foto: Marcel Leliënhof / Oslo Nye Teater
DET NYE ENSEMBLET: Ester Grenersen (fra v.), Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Nicolai Cleve Broch. Foto: Marcel Leliënhof / Oslo Nye Teater Vis mer

«Closer», som blir omtalt som en moderne klassiker, er skrevet av briten Patrick Marber i 1997. Stykket blir jevnlig framført over hele verden.

Filmet av Hollywood

«Closer» ble for alvor kjent via Hollywood-filmatiseringen i 2004 med Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen og Julia Roberts i hovedrollene.

- Vi har solgt over tusen billetter på forhånd, og det er veldig bra.

- Stykket blir spilt i tre uker på Centralteatret før det skal ut på turné, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre ved Oslo Nye Teater, som legger til at siden skuespillerbyttet ble foretatt før sommeren, så har ikke det ført til noen store problemer.

Stykket har premiere på Parkteatret i Moss onsdag 20. september, deretter spilles det i Fredrikstad og Askim. Stykket vises deretter på Centralteatret/Oslo Nye Teater fra 27. september - før det legger ut på en norgesturné.

Stykket er produsert av Østfold kulturutvikling og Sørensens POS Theater Company. Premiere i Moss 20 september, og stykkrt spilles videre i Askim kulturhus, Sarpsborg Scene, Blå Grotte i Fredrikstad. Stykket vises i tre uker på Centralteatret i regi av Oslo Nye Teater, før en rekke endre norske byer står for tur.