DEBATT

Debatt: Venstre

Smak av bitter

Når Venstre serverer velgerne en politikk de ikke liker, hjelper det lite å insistere på at den egentlig er bedre enn vi tror.

HANDLER OM POLITIKK: Venstres vei videre handler like mye om politikken som personene, uansett dobbeltkommunikasjonen som nå gulpes opp fra gjeddene i partisivet, skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
HANDLER OM POLITIKK: Venstres vei videre handler like mye om politikken som personene, uansett dobbeltkommunikasjonen som nå gulpes opp fra gjeddene i partisivet, skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For ikke lenge siden kom en venn tilbake fra baren med en drink jeg ikke kjente. Første slurk overrasket. Ved nummer to sa det stopp. Smaken var rett og slett vond.

Vennen min ristet overbærende på hodet og fant fram et sitat fra barkjendis Jan Vardøen i DN: «Bestiller du en Negroni, signaliserer det at du kan noe om livet».

Jeg forsto ikke annet enn at den var altfor bitter.

Akkurat som Venstre-leder Trine Skei Grande.

Gjennom valgkampen og ikke minst dagene etter 3,9 prosent, har hun mer og mer framstått som politikkens Negroni; bitter og insisterende på at det er de som ikke liker Venstre, det er noe galt med. «Norge og verden trenger et liberalt parti mer enn noen gang», sa hun i sin første kommentar til valgresultatet. Og varslet kamp mot proteksjonisme og populisme.

Det er også hun og Venstre som skal redde klimaet. For da Klimabrølet og skolestreikerne nylig mobiliserte i tusentall over hele Norge, brukte Grande anledningen til å fortelle at klimaet ikke bare trengte rop, men noen som faktisk var villige til å ta ansvar og finne løsninger – altså gå inn i regjering og forhandle kompromisser med sine ikke spesielt klimatroverdige partnere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer