Smak av honning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRYLLUP: Ekteparet Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg har vunnet igjen mot Se og Hør, denne gang i lagmannsretten.

Jeg mener det er urimelig å bruke straffeloven mot et blad som på avstand og på offentlig sted fotograferer et brudefølge, en nordlandssjekte og et mannskor som synger «Å leva det er å elska». Dessuten kan jeg ikke, i motsetning til to av de tre dommerne, uten videre akseptere at opplysningen om at Lillo-Stenberg fikk «et rungende ja fra skuespillerinne Sæther» er personlig og ikke vedrører offentligheten. En vielse er en offentlig handling, og et ja, mer eller mindre rungende, er normalt i slike sammenhenger.

Dagbladet, som omtaler dommen 15. februar, siterer meg korrekt, bortsett fra på ett punkt: Jeg sa ikke at bryllupsreportasjen var vakker. Jeg sa at Se og Hør nok vil mene at den var vakker («Bryllup med smak av honning!»), at vi andre heller vil kalle den klissete, men at ingen kan påstå at den er krenkende.

Jeg vil altså ikke ha sittende på meg at den aktuelle reportasjen er vakker. At jeg skulle mene det, er feil. Ja, mer enn det: Det er nesten krenkende!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer