Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smak av suksess

HAUGESUND (Dagbladet): I går fikk man en liten smakebit av det som alle forventer skal bli to nye suksesser. Pål Sletaune og Marius Holst kommer med sine andre spillefilmer til vinteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sletaune og Holst har laget henholdsvis «Budbringeren» (1997) og «Ti kniver i hjertet» (1994).

Til tross for at det bare er snakk om to filmer, er regissørene regnet blant de mest vellykkede i ny norsk filmhistorie.

- Hvordan takler dere presset?

- Det er et privilegium å ha publikums og pressens øyne rettet mot seg. Men det gir meg ikke prestasjonsangst. Jeg har følt andres forventninger helt fra jeg kom ut av filmskolen, sier Holst.

- Umulig oppgave

- Å lage film er nesten en umulig oppgave. Hver gang. Derfor er det viktigste for meg å få til det jeg selv har lyst til å lage, ikke hva folk forventer, sier Sletaune.

Sletaunes film, som har den engelske tittelen «You Really Got Me» , handler om gatekjøkkeneieren Jan (Robert Skjærstad), som ufrivillig blir dratt inn i en forsvinningssak med avdankede rockestjerner og håpløse gangstere.

Holsts «Øyenstikkere» er et trekantdrama om et par (Maria Bonnevie og Kim Bodnia) som flykter fra en trøblete fortid og bosetter seg på landet. Fortida innhenter dem likevel, personifisert ved en tidligere - og dårlig - kamerat (Mikael Persbrandt).

Nye filmer

De to regissørene jobber sammen i produksjonsselskapet 4=, akkurat nå er de i gang med klippingen av filmene - som begge kommer på kino i februar og mars neste år. De har også nye prosjekter: Holst vil gjøre nye forsøk på å få filmet sin «Wild Tracks», mens Sletaune koker i hop en ny historie med forfatteren Jonny Halberg.

gullguttene: Marius Holst og Pål Sletaune kommer med hver sin nye spillefilm over nyttår.