Smak og format

Her følger en oversikt over et utvalg amerikanske radioformater. Bare et fåtall av disse finnes i Norge nå, men utviklingen av digital radio vil trolig åpne for mer rendyrkede formatkanaler her hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Adult contemporary: Forkortes «AC». Her finner du P4 og Kanal24. Den amerikanske definisjonen sier at målgruppa er 30 år og eldre, og at musikken er fra de to siste tiåra, dog uten å inkludere ny og cutting edge- musikk, rock eller hip hop/rapp.

Soft AC: Dette var Kanal24s musikkutgangspunkt. Målgruppe 35 år og eldre, og med hovedvekt på kjærlighetsballader og lett pop fra 60-tallet og framover.

AC Oldies: Blander AC- og countryformatet. Formatet å søke etter for å komplettere den ultimate amerikanske bilferieopplevelsen.

Hot AC: En litt mer ungdommelig variant med et mer vågalt musikkvalg. Framstår som en hybrid av CHR pop og AC.

CHR: Står for contemporary hit radio , og har erstattet det opprinnelige Topp 40-formatet. Et snilt format med gammel og ny popmusikk.

CHR pop: Formatet som ligger tettest opp til Topp 40-tradisjonen, med en miks av ferske og litt eldre hits, samt helt nye låter med hitpotensial. Målgruppe 15 til 30 år.

CHR rytmisk: Mer hip hop, r&b og danceorientert enn CHR pop, som lener seg mer mot rock.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.