Smakfull

Intelligent, forfriskende, og tidvis virkelig morsom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Smeltet sjokolade flyter mørk, syndig og tjukk. Feit eggekrem velter ut over lerretet. Ristede nøtter spretter lekent av gårde og gul, seig butterdeig blir til gylden poesi. En film kan treffe mye mer enn øynene. Denne treffer også magen. Og etter hvert: hjertet.

– Jeg vil ikke ha barn, jeg vil bare lage pai!

Filmens hovedperson Jenna, lever i et kjærlighetsløst ekteskap med en dominerende og voldelig ektemann, og hun sliter livet av seg på en lokal veikro, der hun foruten å servere, baker de lekreste paier. Og nå er hun blitt gravid med dusten hun var så dum å si «I do» til for noen år siden. Kjærligheten kommer som kjent når man minst venter det. En tur til legen blir en øyeåpner for Jenna. Problemet er at han også er gift.

Intelligent

Det høres kanskje ut som nok en lettvint, romantisk komedie. Eller et stykke matpornografi som den mislykkede «Kjærlighet på menyen». Det kunne ikke vært lenger fra sannheten. «Waitress» er intelligent laget, den er forfriskende skrevet, den er tidvis virkelig morsom – og best av alt: den føles troverdig. Mye hviler på skuespillerne, med Keri Russell (kjent fra tv-serien «Felicity») i tet. Med sitt klassiske filmstjerneutseende likner hun en ung Grace Kelly. Eller en Ann-Margret. Men når det kommer til talent overgår hun divaene fra 50 år tilbake med god margin. Med små virkemidler skaper hun en kvinneskikkelse som helt åpenbart lider på innsida, men som er alt for stolt og sta til å vise det. Hun er et menneske det er enormt lett å få sympati for, og det uten at filmen noen gang trekker fram de forslitte og forventede gråtescenene av typen «ung, mishandlet kvinne byter sammen foran kamera». Filmregissør Shelly er for smart til å gå i slike feller. Eller var. Etter regidebuten «Waitress» ble hun offer for en sinnsforvirret nabo. Det var slutten på henne, og på en antakeligvis lysende regikarriere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer