- Smakløs humor

USAs ambassade synes lite om Otto Jespersens flaggbrenning i «Torsdagsklubben» i går. Den ble sett av 884 000 tv-seere.

Trioen i «Torsdagsklubben» kan nok en gang notere seg gode seertall for programmet sitt. Og som alltid er det Otto Jespersens monolog mot slutten av programmet som trekker flest seere. I går var gjennomsnittstallet for sendingen 848 000 seere, omtrent det samme som premieren i fjor høst. Da Jespersen satte fyr på det amerikanske flagget var steg seertallet til 884 000 seere.

Fjorårets mest sette monolog, uken etter harseleringen med statsminister Kjell Magne Bondevik, trakk til sammenligning over 1,2 millioner seere.

Smakløst

Ved USAs ambassade får Dagbladet.no opplyst at de ble provosert når de leste om Jespersen flaggbrenning. Ingen sentrale personer ved ambassaden så selve programmet, men de har lest medias dekning i løpet av dagen.

- Vi synes det var en smakløs form for humor, sier pressetalsmann Andrew Schilling.

Får støtte

Han forteller at ambassaden i dag har mottatt mange støtteerklæringer fra nordmenn, både på telefon og e-post.

- De som kontakter oss forteller at de ikke syntes noe om Jepsersens flaggbrennning.

Schilling sier at amerikanere generelt blir veldig provosert når de ser noen brenne deres flagg. Det betyr nemlig veldig mye for amerikanere som et symbol på deres verdier.

- Jeg tror ærlig talt at også mennesker i andre land blir provosert hvis de ser sin nasjons flagg bli brent eller ødelagt, sier Schilling.

Taus om anmeldelse

Han vil ikke kommentere om USAs ambassade vil eller har anmeldt TV 2 og Otto Jespersen for å ha hånet USA ved å brenne flagget «Stars & Stripes». Norsk lov åpner for dette gjennom paragraf 95 i straffeloven.

I VINDEN IGJEN: Otto Jespersen provoserte mange med gårsdagens flaggbrenning.