- Smakløst

Kommunikasjonsrådgiver Beate Barth-Nossum mener Svein Larsen gjorde en tabbe da han sendte sjikanevideoen til kulturdepartementet.

- Dette bærer preg av å være nachspielhumor. Det kan sikkert være morsomt internt, men spilt ut i offentligheten er det forferdelig smakløst, sier Barth-Nossum i Geelmuyden. Kiese til Dagbladet.

Saken gjelder en video med grov homohets og sjikane, som radiogründer Larsen sendte som vedlegg i en mail om radiokonsesjon til kulturdepartementet.

Selv oppgir han at det var ment som humor, og noen av de sjikanerte radionavnene støtter han på at videoen er morsom.

Tette bindinger

Barth-Nossum mener det er interessant å spørre hvorfor Larsen sendte denne videoen til ekspedisjonssjefen i kulturdepartementet.

- Det sier kanskje noe om relasjonen dem imellom. Det kan se ut som Larsen inkluderer departementet i radiobransjens internhumor, fordi han ser på dem som en og samme gjeng.

- Hvor lurt var dette?

- Der tror jeg Larsen har bommet, men det er jo litt avslørende, for det skal ikke være så tette bindinger mellom dem som søker og dem som gir konsesjoner. Det at videoen kommer ut er, sånn sett, dobbelt pinlig.

- Smakløst

- Hva kan dette bety for Larsen?

- Det at han sender videoen til departementet viser at han ikke har hundre prosent god dømmekraft, og sånn sett vil jeg tro det bidrar til å svekke noe av tilliten til han. Dette var sikkert gjort i god mening, men det framstår som veldig useriøst og skjødesløst, sier Barth-Nossum.

Hun tenker seg at for dem som kjenner radiobransjen godt, vil videoen gir et morsomt bilde av radiomafiaen, selv om hun synes beskrivelsene av personene er ganske ondskapsfulle.

- Selve settingen og ideen er morsom, men det dras altfor langt. Det som kunne vært et morsomt og karakteriserende bilde på radiomafiaen, blir til noe ondskapsfullt, spekulativt og ekstremt fordømmende, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Homohets

Hun reagerer også på den grove homohetsen i videoen.

- Jeg synes alltid at den type homosjikane er forferdelig trist. Litt av det kan vi tåle, og litt av det er morsomt, men her er homohetsen helt abnorm og ut av alle proporsjoner. Skal man være skikkelig moralsk oppi det hele, så vil nok også mange i homobevegelsen reagere på koblingen mellom Hitler og homohets, sier hun.

Det er ikke kjent hvem som har produsert den omstridte videoen.

SLAKTER VIDEO-POST: Kommunikasjonsrådgiver Beate Barth-Nossum.