Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smal jungeltur

For de helt spesielt interesserte.

FILM: Smale filmer har sitt publikum, men selv entusiaster vil få tynnslitt tålmodighet av argentinske Lisandro Alonsos film om en løslatt fanges lange vei hjem. Filmen varer riktignok ikke mer en én time og tjue minutter, men det skjer ikke veldig mye i løpet av den tiden.

Argentino Vargas heter hovedpersonen (det gjør han som spiller ham også), han er en godt voksen mann som har sittet lenge i fengsel. Hvorfor han har sittet der? Det har kanskje noe med filmens åpningsscene å gjøre, når kameraet sveiper rundt i jungelen som en svimmel anakonda og tilfeldigvis passerer to døde gutter på bakken.

Uansett er det vanskelig å vite, verken Alonso eller Vargas gir oss mye informasjon. Datteren til en medfange har ordnet med en robåt til Vargas, så han kan komme seg videre inn i jungelen, til sin datter. Men først fraktes han med bil, så haiker han til et tettsted, hvor han kjøper seg mat, får seg et nummer og handler litt klær.

Elveturen gjennom jungelen er forsåvidt filmens høydepunkt, selv om det ikke skjer så mye der heller (bortsett fra en geit som får en stygg overraskelse).Alonso er ikke ivrig på klippebordet heller, tagninger får vare lenger enn de burde. Hele tiden har vi en underliggende følelse av at noe forferdelig kommer til å skje, men vi vet ikke om det vil gjøre det. Avslutningsbildet er så kryptisk at det kan inneholde både den ene og den andre muligheten.