Smålighet og forbindelser

Med maktgrep reduseres kritikken av statsministerens bryllupsdeltakelse til en enkel ligning: hyggelig mann gjøre hyggelige ting med hyggelige venner, blir kritisert av ondsinnede gjerrigknarker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR STATSMINISTEREN

skal pleie sine sponsorer blir det bråk. Jeg snakker selvfølgelig om hans veloppdragne deltakelse i feiring av fusjonen mellom Stein-Erik Hagen og Mille-Marie Treschow. Det har i de siste dagene blitt åpenbart at dette valget ikke er fullt så uproblematisk som Bondevik nok hadde ønsket seg. Deler av folket føler et visst ubehag ved at verdikommisjonens far på denne måten demonstrerer sine verdiprioriteringer. I tråd med tidsånden (i «Redaksjon EN» representert ved FrPs nestleder Siv Jensen), møtes deres protester med en nedsettende karakteristikk. Ikke et argument, men en merkelapp: «Dette er smålig». Sammen med «Henne»-redaktøren legger Siv Jensen ansiktet i livstrette folder og sier som til et tungnemt barn: «Norge er altså så bitte, bitte lite og provinsielt! Dette kunne aldri skjedd i andre land!» Vel, Siv...

Norge er altså et latterlig land, belemret med så smålige innbyggere at vi ikke engang unner statsministeren vår en fest. Hva kan dette komme av? Siv Jensen vet svaret: vi er misunnelige. Gud, så pinlig! Vi er avslørt som grønnøyde små flise-spikkere av en av FrPs største tenkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer