Smalsporet Brox-pakke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ottar Brox har gitt ei ny bok: «Klimakrisen: Hva kan vi gjøre?».

Brox mener at vi må satse på klimatiltak som kan virke på kort sikt, og som samtidig er relativt billige. Det forfriskende er at Brox totalt avviser «månelandinger» med CO{-2} fangst, og kvotehandel. Her er Brox for øvrig svært mild i sin kritikk, idet han omtaler dette som å symbolisere handlingsvilje. I realiteten er både «månelandingen» og kvotehandel den rene svindel, ikke bare fra politikere, men også fra såkalte miljøeksperter og miljøbyråkraters side.

Alt dette er naturligvis bare konstruert for å skyve problemene foran seg og å unnlate å gjøre hva som gjøres kan for å redusere CO{-2}-utslipp i Norge. Så langt er vi altså enige. Det gjelder naturligvis også forslaget om å la gass og petroleumsressursene ligge der de ligger, under havbunnen. Som framtidige pensjoner er de langt tryggere der enn i amerikanske aksjer.

Når det gjelder de konkrete forslag, er mange av disse velkjente og ukontroversielle. De bygger jo også på «Lavslippsutvalgets» (Randersutvalgets) forslag.

Overføring av godstrafikk fra vei til bane er for eksempel et kjent og kjært forslag. Nedbyggingen av den kraftkrevende industri, og avviklingen av oljeindustrien, vil nok mange anse som drastiske. Men sjøl om disse er viktige og riktige, så er selve grunnlaget for helheten i «Brox-pakka» kortsiktig og smalsporet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer