Småmuntert fra Smuget

Verken debut- eller direktenerver lot til å plage aktørene da «Torsdagsklubben» presenterte seg i går, om da ikke tonen og humoren egentlig var planlagt å være frekkere og mer «trashy» enn den vitterlig ble.

Nå ble det to litt uspenstige bolker med dannet og åpenbart vel forberedt rappkjeft, ett og annet verbalt kårdestikk, litt vennlig ironi og et par glimt av stor humor. Og litt krampaktig raljering med Mette-Marits flyskrekk og Thorbjørn Jaglands sykeperiode, som programmet ikke hadde tapt på å utelate. Enkelte ting er så lettvinte å fleipe med at det er en kvalitet i seg selv å la være.

  • Programleder Silje Stang ledet praten med rutine og forbilledlig knapphet, og hadde drevne og svært disiplinerte medspillere. Thomas Giertsen og Otto Jespersen - altså TV-rollefigurene Thomas Giertsen og Otto Jespersen - skal være faste gjester, og åpningsprogrammet antydet at de kan komme til å utvikle et fint verbalt samspill. Forhåpentligvis går det slik, for mye av forutsetningen for «Torsdagsklubben»s eventuelle suksess, hviler på deres evne til å supplere og serve hverandre. De kler hverandre, den smilende Giertsen og pokerfjesete Jespersen, og er ulike nok i sin henvendelse til at det skaper dynamikk.
  • De ikke-faste gjestene, hotellkonge m.m. Petter Stordalen og kulturredaktør Brita Møystad Engseth, kom også brukbart fra løyene. De var seg selv, hvilket i denne sammenheng betyr at entusiasmen overgikk profesjonaliteten, og det er lov i et prateshow der det stort sett handler om å kommentere store og små begivenheter.

To innslag, Thomas Giertsens «Kan jeg få overnatte hos dere?»-stunt og Otto Jespersens «Jeg hater Ari Behn»-parafrase over Odd Børretzens «Jeg hater måker»-tekst hadde sine øyeblikk, men aller morsomst var Henrik Elvestads innsats som plagsom Smuget-dørvakt med skjult kamera. Slik yrkesveiledning bør det bli mer av, hvis «Torsdagsklubben» skal bli en reell utfordrer til «Sopranos» utover vinteren.

DRØMMETRIO: Thomas Giertsen, Silje Stang og Otto Jespersen var fornøyde og bevilget seg en liten feiring ved baren etter sendingen fra «Smuget» i går kveld. Trioen er alle kanalers drømmetrio, mener «Big Brother»-produsent Lasse Hallberg, som hadde to av dem i «Mandagsklubben».