Småbarnsforslag midt i menneskers liv

- Kjernespørsmålet er: «Hvor trykker skoen for dagens småbarnsforeldre?» Svaret for svært mange er at morgenene og ettermiddagene blir veldig stressende for både barn og foreldre.

HAKKET LENGER: Muligheten for redusert arbeidstid i perioder av livet er allerede hjemlet i arbeidsmiljøloven. Vårt forslag er å gå hakket lenger og gjøre det litt lettere for småbarnsforeldre å velge en slik løsning. 
Illustrasjonsfoto: Jaques Hvistendahl
HAKKET LENGER: Muligheten for redusert arbeidstid i perioder av livet er allerede hjemlet i arbeidsmiljøloven. Vårt forslag er å gå hakket lenger og gjøre det litt lettere for småbarnsforeldre å velge en slik løsning. Illustrasjonsfoto: Jaques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonene etter at vi sist uke gikk ut med forslaget om deltidspermisjon til småbarnsforeldre har ikke latt vente på seg. Dagbladet tok for seg temaet i sin lederartikkel 2/5. Det er bra, men reaksjonene viser også en del vanetenking og fordommer. KrFs programkomité ønsker selvsagt ikke å stimulere til at folk blir borte fra arbeidslivet. Påstanden om at dette handler om å få kvinnene hjem igjen faller egentlig på sin egen urimelighet. Mener man det samme om den ordinære foreldrepermisjonen? Vi har da virkelig kommet lenger enn det i Norge i 2012.

Kjernespørsmålet er: «Hvor trykker skoen for dagens småbarnsforeldre?» Svaret for svært mange er at morgenene og ettermiddagene blir veldig stressende for både barn og foreldre. Muligheten for redusert arbeidstid i perioder av livet er allerede hjemlet i arbeidsmiljøloven. Vårt forslag er å gå hakket lenger og gjøre det litt lettere for småbarnsforeldre å velge en slik løsning. Vi ønsker at foreldrene skal få ha sin yrkeskarriere. Det er viktig for samfunnet og for den enkelte. Men vi ønsker oss et arbeidsliv som er mer tilpasset familienes situasjon. Det er i mange tilfeller mulig - og til beste for alle parter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer